Videók - Négysáncverseny: Lindvik duplázott, Kubacki élre állt
Négysáncverseny: Lindvik duplázott, Kubacki élre állt
Fotó: Brightcove

Négysáncverseny: Lindvik duplázott, Kubacki élre állt

HosszabbitásHosszabbitás
2020/01/04 16:40
Ahogy szerdán Garmisch-Partenkirchenben, úgy szombaton Innsbruckban is Marius Lindvik győzött a 68. síugró Négysáncversenyen, összetettben pedig az ezúttal második Dawid Kubacki vette át a vezetést.

A norvég és a lengyel ugró az első kísérletre egyaránt 133 méterre repült, előbbi 1,3 ponttal vezetett. A két versenyző másodjára is lemásolta egymást, pontosan 120,5 méterig jutottak, ám ezúttal pontszámban sem volt köztük különbség, így ismét Lindvik diadalmaskodott. Harmadikként a szintén norvég Daniel-Andre Tande végzett, aki a második sorozatban egyedüliként ugrott 130 méter fölé.


Kubacki sem lehet szomorú, ugyanis a legendás sorozat harmadik állomása előtt harmadik helyen állt a címvédő Kobajasi Rjoju és Karl Geiger mögött, hátránya pedig közel tíz pont volt, azonban Innsbruckban előbb a német rontott, majd a második sorozatban a japán is. Geiger csak a 22. helyről várta a második sorozatot, s bár ott javított, így nyolcadikként zárt, az előnyét elvesztette az előző két viadalon bronzérmes Kubackival és a mostanáig negyedik Lindvikkel szemben is. Az eddigi éllovas Kobajasi még rosszabbul járt, mivel az eső és a kavargó szél által nehezített második sorozatban 120 méteres ugrásával csak 14. lett Innsbruckban, így ő esett vissza negyediknek.

A négy síugrót ugyanakkor 14 pontnál is kevesebb választja el egymástól a hétfőn sorra kerülő utolsó, bischofshofeni állomás előtt.

MTI

Eredmények:

1. Marius Lindvik (norvég) 253,3 pont (133 m/120,5 m)
2. Dawid Kubacki (lengyel) 252,0 (133/120,5)
3. Daniel-Andre Tande (norvég) 249,3 (126/131)
Hozzászólások