Videók - Fourcade győzni tudott pályafutása utolsó versenyén, de Boe nyerte az összetett világkupát
Fourcade győzni tudott pályafutása utolsó versenyén, de Boe nyerte az összetett világkupát
Fotó: Brightcove

Fourcade győzni tudott pályafutása utolsó versenyén, de Boe nyerte az összetett világkupát

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/14 14:49
Martin Fourcade nyerte a férfiak üldözéses futamát a sílövő vk-sorozat záróversenyén, a finnországi Kontiolahtiban.

Az ötszörös olimpiai bajnok francia, aki pénteken jelentette be visszavonulását, három lövőhibát követett el az erős szélben, de jó sífutással, 2.9 másodperccel előzte meg honfitársát, Quentin Fillon Maillet-t. A 3. helyen ugyancsak egy francia biatlonista, Emilien Jacquelin végzett.

Összesítésben az ezúttal negyedik Johannes Thingnes Boe bizonyult a legjobbnak, 2 ponttal megelőzve Fourcade-ot. A norvég tavaly is megnyerte a világkupa-sorozatot.

A 31 éves Fourcade, aki hét összetett világkupa-győzelmével rekorder, a 2014-es, szocsi olimpián a 20 kilométeres egyéni és a 12,5 kilométeres üldözéses versenyben diadalmaskodott, majd négy évvel később Phjongcshangban utóbbi számban megvédte címét, továbbá győzött a 15 kilométeres tömegrajtos versenyben és a vegyes váltó tagjaként. Emellett két ötkarikás ezüstérme is van. Az idei világbajnokságon két aranyat nyert, így 13 vb-aranyával a sportág történetének második legeredményesebb versenyzője lett a húsz arannyal rendelkező Ole Einar Björndalen mögött, a 11 egyéni diadalával viszont utolérte az élen a norvég versenyzőt. A vk-sorozatban 83 győzelmet aratott.

Eredmények, férfi üldözéses verseny:
1. Martin Fourcade (francia) 31:25.4 (3 lővöhiba)
2. Quentin Fillon Maillet (francia) 2.9 másodperc hátrány (2)
3. Emilien Jacquelin (francia) 4.5 mp h. (4)
Az összetett világkupa végeredménye: 1. Johannes Thingnes Boe (norvég) 913 pont, 2. Martin Fourcade (francia) 911, 3. Quentin Fillon Maillet (francia) 843

MTI

Hozzászólások