Videók - Ezúttal fűrésszel estek neki a vandálok az Ibrahimovic-szobornak - videó
Ezúttal fűrésszel estek neki a vandálok az Ibrahimovic-szobornak - videó
Fotó: Brightcove

Ezúttal fűrésszel estek neki a vandálok az Ibrahimovic-szobornak - videó


2020/01/05 22:11
Ismét megrongálták Zlatan Ibrahimovic malmői szobrát, ezúttal ráadásul már sikerült teljesen kidönteniük az ismeretlen tetteseknek. A szobrot javítás céljából ideiglenesen elszállították, azonban a tervek szerint vissza fogják állítani az eredeti helyére. 

A svéd klasszis még decemberben jelentette be, hogy 25%-os részesedést vásárolt a Hammarby labdarúgóklubban, egyúttal kijelentette, az a célja, hogy belátható időn belül Skandinávia legnagyobb csapatává váljanak. Ez a lépés érzékenyen érintette a Malmö-szurkolók egy részét, dühüket pedig az októberben átadott Ibra-szobron vezették le. 

Először benzinnel leöntötték és felgyújtották, pár héttel később a kidöntésére is kísérletet tettek.

Emiatt egyébként a hatóságok elkerítették a szobrot, mert félő volt, hogy kidől a helyéről, ám az óvintézkedések ellenére vasárnap hajnalban ismét vandálok áldozata lett. Ezúttal ráadásul biztosra mentek: a bokánál elfűrészelték és kidöntötték azt. 


Malmö polgármester-helyettese, Frida Trollmyr elítélte a rongálást. "Megértem, hogy sokan csalódtak Zlatan viselkedésében, de értelmetlen megrongálni a szobrot. Sokkal szerencsésebb lenne, ha demokratikus módon fejeznék ki elégedetlenségüket" - mondta az AFP-nek. 

Ibrahimovic egyébként néhány napja aláírt az AC Milanhoz, ahol korábban 2010 és 2012 között már játszott, és az olasz sajtó várakozásai szerint már a hétfői Sampdoria elleni bajnokin kezdőként kaphat lehetőséget az olasz bajnokság 12. helyén szerénykedő piros-feketéknél.  

Hozzászólások