Vélemény - Már azon egymás torkának estek a sportújságírók, hogy ki ne legyen az év sportolója
Már azon egymás torkának estek a sportújságírók, hogy ki ne legyen az év sportolója
Fotó: Europress/AFP

Már azon egymás torkának estek a sportújságírók, hogy ki ne legyen az év sportolója

Szabó GáborSzabó Gábor
2020/01/07 16:33

Bár még csak az derült ki tegnap, hogy ki az a három sportoló/sportolónő/edző, illetve melyik az a három csapat/mittudoménmi, akik közül kikerül majd az Év sportolója/sportolónője/csapata/mittudoménmije, máris egymásnak estek azok a sportújságírók, akik valamilyen furcsa oknál fogva úgy gondolják, hogy joguk van ilyen kérdésekben dönteni.

Azt, hogy mire jó, illetve mire nem jó ez az egész már többször megírtuk, én magam annál jobban, mint egy évvel ezelőtt tettem, egészen biztosan nem tudom.

Év sportolója-választás, vagy kutyaszépségverseny megint? | Hosszabbítás

Sok helyütt elmondtam már, és sokszor le is írtam, hogy soha nem szavaztam még az Év sportolója-választáson, és gyanítom, soha nem is fogok. Az okokat sokáig lehetne sorolni, praktikusan például a sportújságíró szövetségnek sem volnék tagja, így aztán de facto nem is szavazhatnék, ám az igazság inkább az volna, hogy nemtagságom egyik fő motivációja éppen az lenne, ahogyan az Év sportolója-választás évtizedek óta zajlik.


Ettől azonban mókás olvasni, hogy milyen indulatokat tud kiváltani - ki tudja már hányadszor - egy ilyen választás. Már persze addig, ameddig nem sportoló az ember. Mert onnantól kezdve, ha az valaki, bele tudja esetleg képzelni magát, hogy milyen lehet adott esetben világ vagy éppen Európa-bajnoknak lenni, onnantól kezdve már inkább kellemetlen olvasni, ahogyan újságírók pakolgatják a patikamérleg egyik serpenyőjéből a másikba a különböző címeket. 

A Facebook-posztot Szekeres István, a Nemzeti Sport egykori nagy tekintélyű főszerkesztője, a Sportújságíró szövetség egykori elnöke jegyezte. A kommentek pikantériája pedig, hogy hozzászólt Serényi Péter, Szegő András, Somogyi Zsolt, a sportnapilap két további főszerkesztője, Szekeres Tamás és Szöllősi György mellett.

Mivel a poszt nem nyilvános, így page screeneket tudunk mutatni, melyeket a szerző beleegyezésével teszünk:

Screenshot 2020-01-07 15.49.42.png
Hozzászólások