Vélemény - Ettől a videótól libabőrös leszel
Ettől a videótól libabőrös leszel
In Memoriam Matilda Rapaport (Fotó: Red Bull)

Ettől a videótól libabőrös leszel

Pintér LászlóPintér László
2016/11/29 00:54

Ahogy itt ülök a monitor előtt, gombóccal a torkomban és a könnyeimmel küszködve, azon gondolkodom, hogy ez a videó is lehetne olyan, mint a többi. "Fiatal pár síel és él szabadon, kihasználva a lehetőséget, amit az élettől kaptak."

Lehetne, ha nem tudnám, hogy a lány már nincs köztünk. A bájos freerider, Matilda Rapaport idén júliusban lett lavina áldozata Dél-Amerikában. Készülő filmjéhez forgattak jeleneteket. Ezek is oda készültek, korábban még sehol sem publikálták őket.

Matilda, és az alpesi síző Mattias Hargin idén tavasszal házasodtak össze. Sejteni is nehéz, Mattias milyen poklon ment keresztül azóta, ahogyan próbál ismét egész ember lenni, és a síkarrierjére koncentrálni. Egyáltalán, folytatni valahogyan, Matilda nélkül.

Matilda mindenki számára inspirációt jelentett a környezetében, és filmjeivel azon túl is. Mattias egy alapítványt hozott létre, mellyel ezt az inspirációt szeretné tovább vinni. Az egyenjogúság jegyében elsősorban a női sízőket támogatják álmaik elérésében, ahogyan azt Matilda már életében is tette.

Nem kell persze női sízőnek lenni ahhoz, hogy az alábbi képsorok elindítsanak bennünk valamit. Az üzenet ugyanis egyetemes és egyértelmű:

Éld a lehető legteljesebb életet, mert nem tudhatod, meddig tart.

#InspireLikeMatilda

https://www.youtube.com/embed/ZWHsRMBghvo

Hozzászólások