Tenisz - Zverev mégis megfontolná a Davis-kupa részvételt
Zverev mégis megfontolná a Davis-kupa részvételt
Fotó: Europress/AFP

Zverev mégis megfontolná a Davis-kupa részvételt

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/27 15:00
Kritikái ellenére mégis fontolóra venné a részvételt a Davis-kupában Alexander Zverev, a férfi tenisz-világranglista hetedik helyezettje.

A németek első számú játékosa korábban többször bírálta a csapatverseny tavalyi átszervezését, idén viszont adott esetben meggondolná a szereplést.

"Ha novemberig nem versenyzünk, és a madridi DK-döntő lenne az első torna, már nagyon hiányozna a tenisz. Úgyhogy meglátjuk" - jelentette ki a 23 éves Zverev, aki ugyanakkor fenntartja kifogásait a Davis-kupa reformja ellen. "Szeretek a válogatottban játszani, remélem, a jövő évi olimpián mindhárom számban elindulhatok, és az ATP Kupán is ott voltam. A Davis-kupát is nagyra tartottam, amíg igazi Davis Kupa volt" - tette hozzá.

A válogatottak versenysorozatának győztese tavaly óta a 18 csapatos madridi fináléban dől el, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor. Zverev többször hangoztatta fenntartásait az új rendszer ellen, és nem vállalta a szereplést a németeknél a tavalyi döntőben, ahol a távollétében honfitársai a negyeddöntőben kikaptak a britektől.

A sportág eseményei március eleje óta szünetelnek a koronavírus-járvány miatt, és leghamarabb július közepén kezdődhetnek meg ismét.

MTI

Hozzászólások