Tenisz - A WTA elnöke szerint a női tenisz leghamarabb 2022-re térhet vissza a normál kerékvágásba
A WTA elnöke szerint a női tenisz leghamarabb 2022-re térhet vissza a normál kerékvágásba
Fotó: Europress/AFP

A WTA elnöke szerint a női tenisz leghamarabb 2022-re térhet vissza a normál kerékvágásba

HosszabbitásHosszabbitás
2020/07/25 21:15
A női teniszversenyeket szervező WTA-nak megvan a terve a koronavírus-járvány okozta pénzügyi helyzet kezelésére, ám az ügyvezető igazgató szerint az elitsorozat csak 2022-re térhet vissza a normál kerékvágásba.

"A WTA nem különbözik a világ bármely más vállalkozásától, ugyanúgy komoly hatással volt rá a kialakult helyzet" - fogalmazott Steve Simon.

A világjárvány okozta, március óta tartó kényszerleállás miatt elmaradt tornák komoly kiesést jelentenek a WTA-nak. A női tornák augusztus 3-án, a palermói versennyel térnek vissza.

"Az év ötven-hatvan százalékát elveszítjük, a bevételeink jelentősen csökkennek. Hogy ez nagy pénzügyi kihívás-e számunkra? Természetesen. Ugyanakkor megvan a stratégiánk, amely így is lehetővé teszi a működésünket" - fogalmazott a WTA vezetője.

Kínában a sporthatóság járványügyi intézkedései miatt pénteken az őszre tervezett összes tenisztornát törölték. Így a többi között a pekingi China Openre, a sanghaji 1000-es kategóriájú viadalra és a sencseni WTA-világbajnokságra sem kerül sor.

Az összes férfi és női tenisztornát törölték Kínában | Eurosport

Törölték az őszre tervezett összes férfi és női tenisztornát Kínában. A férfi, illetve női sorozatot szervező ATP és WTA pénteken közölte, hogy a kínai sporthatóság koronavírus-járvány miatti intézkedései révén ellehetetlenült a rendezés. A hivatal két hete jelentette be, hogy a 2022-es pekingi téli olimpia felkészülési versenyei, továbbá néhány "kiemelt esemény" kivételével idén már nem kerül sor nemzetközi sportrendezvényekre az országban.

Simon kitért rá: úgy tűnik, a versenynaptár többi versenyét nagyrészt meg tudják majd rendezni, amennyiben a világjárvány okozta körülmények ezt lehetővé teszik. Ezzel együtt folyamatosan figyelik a megbetegedések mértékét és az utazási korlátozásokat, és egyeztetnek az egészségügyi hatóságokkal.

"Nem hiszem, hogy a korábban normálisnak tekintett rendszerhez 2022 előtt visszatérhetünk" - hangsúlyozta. Mint mondta, már készítik a tervezetet a következő naptári évre, amelyet annak függvényében véglegesítenek, hogy a mostani esztendő hogyan alakul a továbbiakban.

MTI

Hozzászólások