US Open - Elfoglalták a játékosok a US Open legmenőbb szobáit
Elfoglalták a játékosok a US Open legmenőbb szobáit
Fotó: Europress/AFP

Elfoglalták a játékosok a US Open legmenőbb szobáit

Németh DánielNémeth Dániel
2020/09/01 22:04
Az idei US Opent zárt kapuk mögött rendezik, ami azt jelenti, hogy a szponzorok és a VIP-vendégek is csak a tévén keresztül követhetik az eseményeket. Ezzel felszabadult egy csomó lakosztály az Arthur Ashe stadionon belül, a szervezők pedig úgy döntöttek, a játékosok rendelkezésére bocsájtják azokat, ezzel is komfortosabbá téve New York-i tartózkodásukat.

Az Amerikai Teniszszövetségnek nem csak azt kellett kidolgoznia, hogyan hozzanak létre egy biztonságos buborékot a játékosoknak, de a kikapcsolódásukról is gondoskodniuk kellett, elvégre most nincs lehetőség egy kis manhattani kalandra. Az első két hét alapján pozitívak a visszajelzések, az élethű golfszimulátor, a konzolos játékok és a szabadtéri edzőgépek egyaránt népszerűek. Persze nem mindennel találták el a teniszezők ízlését, a karaoke Coco Gauff szerint teljes zsákutca, míg a strandszerűen kialakított terek kudarcáról Konta Johanna számolt be.

Aki finoman rámutatott, hogy a tűző napon végrehajtott három-négy órás edzések után kevés játékosnak van kedve kikapcsolódás gyanánt tovább aszalódni a napon.

Mind közül azonban talán az Arthur Ashe lakosztályainak szétosztása a legérdekesebb, ezeket a szobákat ugyanis általában a leggazdagabb fizető vendégek, vagy a szponzorok veheti igénybe. Összesen 80 ilyen lakosztály található a stadionban, az árak pedig elhelyezkedéstől és mérettől függően a 15.000 és a 100.000 dollár között mozognak. Az USTA végül 67-et tudott a játékosok igényeinek megfelelően kialakítani (a beépített bútorok és a helyiség mérete jelentettek problémát), ezeket a kiemelt teniszezők és a korábbi bajnokok vehetik igénybe.

A lényeg természetesen nem maga a szoba, hanem a terasz, ahonnan az Arthur Ashe eseményeit követhetik majd nyomon a teniszezők, ha éppen úgy alakul. Egy átlagos versenyen az öltözőkből, bemelegítés közben, a tévén keresztül szokták figyelni a többiek mérkőzéseit, ez az élmény tehát még nekik is újdonságnak számít. És hát annál azért vannak rosszabb dolgok, mint masszázs vagy vacsora közben a világ legnagyobb teniszstadionjának VIP-páholyából figyelni a világ legjobb teniszezőinek összecsapását.

Andy Murray a tornát megelőzően körbevezette az ATP stábját a saját szobájában, és a videóból az is kiderül, mennyi kávét iszik meg naponta a skót fiziója. 

Hozzászólások