US Open - Serena Williams önmagával is megküzdött, három év után visszatérő anyuka lesz az ellenfele
Serena Williams önmagával is megküzdött, három év után visszatérő anyuka lesz az ellenfele
Fotó: Europress/AFP

Serena Williams önmagával is megküzdött, három év után visszatérő anyuka lesz az ellenfele

Németh DánielNémeth Dániel
2020/09/08 04:36
Serena Williams a várakozásoknak megfelelően nagy küzdelemben jutott a legjobb nyolc közé, ahol majd a profi teniszhez három év kihagyás után visszatérő Tsvetana Pironkova lesz az ellenfele. Elmaradt viszont a nagy küzdelem a férfiaknál Dominic Thiem és Alex de Minaur találkozóján is, mindkét játékost magabiztosan, három szettben jutott tovább.

Sikerrel vette a negyedik fordulós akadályt Serena Williams, aki így visszavágott Maria Sakkarinak. A 23-szoros GS-bajnok klasszis 6:3-ra megnyerte az első szettet, a folytatásra azonban sokkal nagyobb ellenállást tanúsított a görög. Brék nélkül jutottak el a rövidítésig, amelyben Sakkari hamar elhúzott 4-0-ra, és Serena hiába kapaszkodott vissza, a 15. kiemelt görög elvitte a szettet. Sakkari korán brékelőnybe került a folytatásban, ezúttal azonban volt erre válasza az amerikainak, és nagy küzdelemben, de végül fordított.

"Két hete nem láttam a kisfiamat, ez azért nehéz" - mondta a 2017 utáni első tornáján negyeddöntőig menetelő Pironkova | Eurosport

Tovább folytatódott Tsvetlana Pironkova elképesztő menetelése és története. A három év kihagyás után, immáron anyukaként visszatérő bolgárnak ezúttal - egy kicsit magának köszönhetően - drámai meccset kellett megnyernie. Végül közel három óra tenisz után, 6:4, 6:7, 6:4 arányban gyűrte le Alize Cornet-t.

Tovább folytatódott Tsvetana Pironkova elképesztő menetelése és története. A három év kihagyás után, immáron anyukaként visszatérő bolgárnak ezúttal - egy kicsit magának köszönhetően - drámai meccset kellett megnyernie. A második szettben 5:4-nél majd 6:5-nél is adogathatott a meccsért, ám Cornet mindkét alkalommal visszajött, és a rövidítést is megnyerte. A döntő szett elején már a francia lánynak volt brékelőnye, azonban Pironkova kilábalt a gödörből, és egy játszma végi brék után, harmadik nekifutásra már sikerült 5:4-nél kiszerválnia a meccset.

"Most csak egy jégfürdőre és egy talán háromórás masszázsra vágyom" - mondta a mérkőzést követően a 32 éves Pironkova, aki a következő fordulóban Serenával játszik. "Tudom, hogy a kisfiam nézte a mérkőzést és hogy büszke volt rám."

Alex de Minaur szinte tökéletes tenisszel rukkolt elő Vasek Pospisil ellen, három szett alatt 13 ki nem kényszerített hibát vétett. Az első szett rövidítése kulcsfontosságúnak bizonyult, ebben az ausztrál 2-6-ról, vagyis négy játszmalabdáról tudott felállni. Ez láthatóan megtörte az addigiakban nagyon jó teniszt mutató Pospisil ellenállását, a második és a harmadik szettben is elveszítette két-két alkalommal a szerváját. Így aztán de Minaur jutott a legjobb nyolc közé, életében először.


Még ennél is egyoldalúbb mérkőzést hozott Dominic Thiem és Felix Auger-Aliassime összecsapása. Az első szett rövidítése ezen a meccsen is meghatározó volt, a kanadainak itt még lehetett volna esélye, csakhogy a legrosszabb pillanatban kezdett el hibázgatni. Miután a második szett elején két szoros gém is az osztráké lett, végképp megtört Auger-Aliassime ellenállása, adogatóként teljesen elbizonytalanodott. Végül 51 ki nem kényszerített hibával zárta a mérkőzést, így Thiemtől egy stabil alapjáték is elegendő volt ezúttal.

Kiesett a tavalyi elődöntős Matteo Berrettini, aki nem bírt a második szettől összeszedetten teniszező Andrey Rublevval. Pedig az olasz kezdett jobban, a szervái és a tenyeresei is ültek, Rublev ellenben túl sokat foglalkozott az őt zavaró tényezőkkel, például a világítással. Ahogyan haladtak előre, úgy került egyre nagyobb fölénybe Rublev, a második és a harmadik szettben is korán elvette Berrettini adogatását, miközben az olasznak az első játszmát követően bréklabdáig is csak egyszer sikerült eljutnia. 2017 után játszhat ismét US Open-negyeddöntőt az orosz. 

Hozzászólások