US Open - Megismétlődhet Djokovic ellen a tenisztörténelem egyik legnagyobb meglepetése?
Megismétlődhet Djokovic ellen a tenisztörténelem egyik legnagyobb meglepetése?
Fotó: Europress/AFP

Megismétlődhet Djokovic ellen a tenisztörténelem egyik legnagyobb meglepetése?

A US Open pénteki játéknapján a csütörtöki özönvízszerű esőzés miatt második és harmadik fordulós találkozókat is rendeznek. Pályára lép a világelső Novak Djokovic, aki ellen Jan-Lennard Struff próbál majd csodát tenni; míg Alexander Zverevre újabb trükkös ellenfél vár a gyors borításokon mindig veszélyes Adrian Mannarino személyében. A teniszhipszterek figyelmébe pedig elsősorban az ötös pályát ajánlanánk. 

Adrian Mannarino [32] - Alexander Zverev [5] (Louis Armstrong, 3. mérkőzés)

Saschának eddig mindenkivel baja volt, aki őt edzette. Leszámítva az édesapját persze. Baja volt Ivan Lendllel, mert a csehszlovák-amerikai legendát állítólag csak a golf és a kutyák érdekelték, és folytok róluk áradozott az edzéseken. Baja volt Juan Carlos Ferreróval, mert az nem hagyott neki elég szabadságot. Egyikükre sem tudott felnézni. Most azonban dolgozik vele valaki, egy bizonyos David Ferrer, akiről eddig egy rossz szót nem mondott, jót annál többet. Lehet, hogy ez lesz a kulcs a stabil, magas szintű teniszhez, és az egyre jobb Grand Slam-eredményekhez. Legközelebb Adriano Mannarino ellen bizonyíthat. Már alig várom. (Kálmán Laci)

Az őt nyugdíjazó Alexander Zverev mellett kezdheti meg edzői karrierjét David Ferrer | Eurosport

Alexander Zverev vitathatatlanul az ATP Tour mezőnyének egyik legtehetségesebb játékosa, öntörvényűsége és látszólagos "betörhetetlensége" azonban eddig még megakadályozta abban, hogy igazán megcsillogtathassa tudását. Nyert már ezres versenyeket, volt év végi világbajnok és idén végre Grand Slamen is összejött egy nagyobbat szóló eredmény (elődöntő az Ausztrál Openen), neve hallatán azonban még mindig inkább az ütőcsapkodások, bírókkal folytatott hangos szóváltások, vagy éppen sajátos karanténtechnikák jutnak eszünkbe.

Novak Djokovic [1] - Jan-Lennard Struff (Arthur Ashe, szombat 1 óra)

2009-ben Rómában Rafael Nadal 6:1, 6:0-ra megverte Robin Söderlinget, aminél akkor kevés természetesebb dolog volt a világon. Rá néhány hétre a Garroson a svéd visszavágott, minden idők egyik legmeglepőbb győzelmét aratva ebben a sportágban. Mindezt csak azért írom le, mert Jan-Lennard Struffot nem volt jó nézni a múlt héten az 1000-es verseny elődöntőjében Novak Dokovic ellen, (6:3, 6:1) ám egy nagy adogatót, nagy tenyeressel azért soha nem szabad leírni.

Teljesen...  (Szabó Gábor)

Corentin Moutet - Daniel Evans [23] (5-ös pálya, 2. mérkőzés)

Ez most egy kicsit kakukktojás lesz, hiszen Dan Evans és Corentin Moutet mérkőzése technikailag még egy 2. fordulós meccs, ami tegnap esőszünet miatt hallatlanul szoros pillanatban szakadt félbe. De nézzétek, mert csodálatos! Amit a két 175 centis “kiscsávó” művel a játék variálása témakörben, az többet ér, mint a legtöbb ötszettes alapvonal-csata. Az meg külön szép, ahogy hergelik egymást a szebbnél szebb labdamenetek közben: egyik alkalommal az ősbrit Evans szándékosan allézott egy megnyert labdamenet után, amire a francia Moutet ennyit válaszolt: yeah, come on! :) (Szántó Petra)

dan-evans-min.jpgFotó: Europress/AFP

Denis Shapovalov [12] - Taylor Fritz [19] (Arthur Ashe, nem előbb mint 19:30)

Sok szempontból igazi hullámvasút volt Shapovalov New York-i szereplése az idén, hiszen minden zseniális 10 percére jutott legalább ennyi totális lefagyás, amikor csak sejtései voltak arról, melyik pályát kellene eltalálni. Sebastian Korda és Soonwoo Kwon ellen belefértek a pillanatnyi kihagyások, a szép lassan top 30-as játékossá érő Taylor Fritz ellen viszont ennél összeszedettebb játékra lesz szüksége. Az amerikai teniszező pályafutása során negyedik alkalommal jutott Grand Slam-torna harmadik fordulójába, ám ez idáig a sorsolás szeszélyeiből fakadóan mindig ez volt számára a plafon (kétszer Thiem, egyszer Federer ejtette ki). Shapovalov ellen sem ő számít esélyesnek, de a kanadai kétarcúságát elnézve sokkal több esélye lesz a torna 19. kiemeltjeként. (Németh Dániel)

Hozzászólások