US Open - Djokovic 2016-ban: "Eltalálhattam volna a nézőt? Persze, meg akár havazhatott is volna az O2-ben!"
Djokovic 2016-ban: "Eltalálhattam volna a nézőt? Persze, meg akár havazhatott is volna az O2-ben!"
Fotó: Brightcove

Djokovic 2016-ban: "Eltalálhattam volna a nézőt? Persze, meg akár havazhatott is volna az O2-ben!"

Németh DánielNémeth Dániel
2020/09/07 17:31
Novak Djokovicot visszaléptették a US Opentől, miután egy vaktában elcsapott labdával torkon találta az egyik vonalbírót. A világelső nem először került meleg helyzetbe egy-egy dühkitörését követően, példaként említhetnénk a 2016-os Roland Garrost, vagy az ATP-vb-t, szintén 2016-ból. Utóbbin kapott is pár kellemetlen kérdést az egyik újságírótól.

Ennek apropója a Dominic Thiem elleni csoportkörös találkozó volt, melynek első szettjét rövidítésben elveszítette a szerb. Djokovic mérgében elütötte a labdát, ami a nézőtéren kötött ki, ám szerencséjére nem talált el senkit. Azt az esetet megúszta egy figyelmeztetéssel, ugyanakkor a sajtótájékoztatón feltették neki a jogos kérdést: mi van akkor, ha valamelyik vaktában elütött labdával eltalál valakit? Djokovicot láthatóan felháborította a kérdés, és egy egészen érdekes beszélgetés bontakozott ki.

Az újságíró kitartott amellett, hogy Djokovicnak jobban figyelembe kellene vennie a lehetséges következményeket, annál is inkább, mivel viszonylag gyakran fordul vele elő ilyesmi. (2016-ban a római tornán egy elszabadult ütő landolt kis híján a nézők között.) A szerb viszont igazságtalannak érezte, hogy őt szemelte ki az újságíró, miközben szinte mindegyik játékos kifejezi ilyen-olyan formában a frusztrációját. Egyúttal kitartott amellett, hogy nincs miről beszélni, elvégre egyik esetben sem talált el senkit. Még az is elhangzott: 

"Persze, lehetett volna komoly. Meg akár havazhatott is volna. Havazhatott volna az O2 Arénában, de nem így történt." 
Hozzászólások