US Open - A Nagy Hármashoz hasonlította Thiem teljesítményét Medvedev
A Nagy Hármashoz hasonlította Thiem teljesítményét Medvedev
Fotó: Europress/AFP

A Nagy Hármashoz hasonlította Thiem teljesítményét Medvedev

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/09/12 17:28
Dominic Thiem három szoros szettben győzte le Daniil Medvedevet a US Open elődöntőjében. Medvedev a mérkőzést követően arról beszélt, Thiem játéka a Nagy Hármas színvonalát idézte.

Daniil Medvedev elődöntős veresége után úgy fogalmazott, hiába játszott jól, az igazi bajnokként teniszező Thiem ellen ezúttal nem volt esélye.

„Úgy játszott, mint egy igazi bajnok. A Nagy Hármasra jellemző, hogy nem számít, mikor játszol ellenük, mindig ugyanazt a színvonalat hozzák. Nekem vagy Dominicnek vannak rosszabb napjaink is, amikor talán azt mondom: ’Dominic fonákjára játszom, és lesz néhány lehetőségem.' Nos, nem az idei US Openen vagy az Australian Openen. Thiem fantasztikus teniszt játszik, a fonák, a tenyeres, a nyesések, minden megvan.”

Medvedevnek nem sikerült szettet fognia Thiem ellen, pedig mindössze 15 ponttal szerzett kevesebbet a mérkőzésen. A legfontosabb pillanatokban azonban az osztrák fókuszált jobban. Medvedev az elődöntőig vezető úton mindössze háromszor veszítette el adogatását, Thiem ellen viszont a második és a harmadik szettet sem tudta kiszerválni. Ennek ellenére az orosz úgy érzi, nem tudott mit tenni, Thiem annyira jó volt, hogy képtelen volt legyőzni őt.

„Mit csinálnék másként az elődöntőben? Valószínűleg nem sok mindent. Beszélhetünk néhány ütésről, hogy elveszítettem a koncentrációmat az első szettben, de Dominic remekül játszott. A tenisz az apró pontokról szól. Néha megnyered őket, néha elveszíted. Az elődöntőben a legfontosabb pontokat elbuktam. Ezért nyert ő. De úgy gondolom, nagyon magas színvonalú összecsapás volt, és Dominic igazán jól játszott.”

Zverev 0-2-ről fordított, de az igazi teniszt a másik elődöntő hozta el | Eurosport

Nem hozott túlontúl magas színvonalú mérkőzést az első férfi elődöntő, melyben eleinte Alexander Zverev bizonytalankodott sokat, a végére pedig Pablo Carreno Busta fogyott el látványosan. A másik párharc viszont felnőtt a várakozásokhoz, az egészen fantasztikus labdamenetekkel tarkított találkozót végül Dominic Thiem nyerte meg, aki a fontos pontoknál hatékonyabban játszott, mint Daniil Medvedev.

Veresége ellenére Medvedev nagy önbizalommal hagyja el New Yorkot, és tér át salakra. A US Openre úgy érkezett, hogy az elmúlt tíz mérkőzéséből hatot elveszített, New Yorkban viszont már nem érheti rossz szó a teljesítményét.

„Inkább vagyok boldog, mint csalódott.”- árulta el elődöntős veresége után- „Ha két hónappal ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy elődöntőbe jutok a US Openen, előre aláírtam volna, mert nem éreztem jónak a játékomat és a fizikai állapotomat sem. Komoly problémáim voltak edzéseken, úgy voltam, ’Oké, hogyan fogok így játszani?’ Végre magas szinten teniszeztem, és annak ellenére is nagyon elégedett voltam a teljesítményemmel, hogy kikaptam.”


063_1272027163.jpgFotó: Europress/AFP

Thiem szintén komoly elismeréssel beszélt az oroszról, szerinte talán pályafutása legnehezebb háromszettes győzelmét aratta.

„Pontosan az történt, amire számítottam, ő is azon srácok egyike, akik nagyon közel vannak a Nagy Hármashoz. Egyrészt nagyon magas színvonalon játszik, másrészt képes ezt a magas szintet egész mérkőzésen tartani.”

„Nagyszerű, nagyon magas színvonalú találkozó volt. Valószínűleg ez volt a valaha legnehezebb háromszettes győzelmem. Úgy értem, simán lehettem volna akár egy-, vagy kétszettes hátrányban is.” -fogalmazta meg az osztrák.

Thiem pályafutása negyedik Grand Slam-döntőjét játssza. Ellenfele az első GS-fináléjára készülő Alexander Zverev lesz, akivel jól ismerik egymást.

„Attól a pillanattól kezdve, hogy Novak búcsúzott, tisztává vált, hogy új Grand Slam-bajnokot avatunk. Ettől a pillanattól kezdve én kizártam ezt, és próbáltam nem erre gondolni. Csak a versenyben lévő teniszezőkre fókuszáltam, mostanra csak Sascha maradt. Készülni fogok rá, és úgy állok hozzá a döntőhöz, mint a torna többi mérkőzéséhez.”

via ATP

Hozzászólások