US Open - Thiem felhívja Andy Murray-t tanácsért, ha a negyedik Grand Slam-döntőjét is elbukja 
Thiem felhívja Andy Murray-t tanácsért, ha a negyedik Grand Slam-döntőjét is elbukja
Fotó: Europress/AFP

Thiem felhívja Andy Murray-t tanácsért, ha a negyedik Grand Slam-döntőjét is elbukja 

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/09/13 18:30
Dominic Thiem azzal viccelődött az egyik nyilatkozatában, hogy ha elveszíti a vasárnap esti US Open-döntőt Alexander Zverev ellen, tuti felhívja Andy Murray-t. Mégpedig azért, hogy megtudakolja, mit kell csinálni, hogy az ember az ötödiket végre megnyerje. 

Thiem péntek éjjel egy kiváló mérkőzésen, három játszmában legyőzte a tavalyi döntős Daniil Medvedevet. Ezzel kiharcolta, hogy megmérkőzhessen a US Open-trófeáért a Pablo Carreno Bustát verő Zverevvel. 

Ez egy kiváló lehetőség az osztrák számára, hogy végre megszerezze élete első Grand Slam-címét. Korábban két döntőt már elvesztett Rafael Nadallal szemben a Roland Garroson, egyet pedig Novak Djokovic ellenében az idei Ausztrál Openen. 

A 23 éves Zverev életében most először jutott GS-döntőbe, ami azt jelenti, hogy a rutin, a tapasztalat alapján feltétlenül Thiemet kell esélyesnek tekinteni. Az osztrák minden erejével azon lesz, hogy elkerülje zsinórban a negyedik döntőbeli vereségét. Semmiképp sem szeretné megtapasztalni azt, amit Murray-nek kellett karrierje elején. 

A skót háromszor is kikapott Roger Federertől, egyszer pedig Djokovictól, mielőtt a 2012-es US Openen végre győzni tudott. Thiem azt mondta, ha vasárnap este elbukja a negyedik major-döntőjét is, ő bizony rá fog csörögni Andy-re. 

"Mindent vagy semmit, ez a helyzet" - mondta Thiem. "Egy teljesen nyitott mérkőzésre számítok. Az első adogatása világklasszis. Annyira gyors, annyira pontos, nekem pedig meg kell próbálnom valahogy játékban tartani a labdát. Jóban vagyunk, remek rivalizálás van közöttünk, úgyhogy alig várom, hogy ellene is játsszak egy GS-döntőt. És persze alig várom, hogy végre megnyerjem az elsőt. Ha nem sikerül, akkor fel kell hívjam Andy Murray-t, hogy megtudjam, mégis hogyan tovább 0-4 után."

A zebrapólótól az Australian Open-elődöntőig: Thiem és Zverev rivalizálásának eddigi legfontosabb állomása következik | Eurosport

Dominic Thiem és Alexander Zverev első Grand Slam-győzelmükért mérkőznek meg egymással a US Open döntőjében. A két játékos valószínűleg nem utolsó GS-finá léját vívja egymás ellen, a jövő egyik izgalmas rivalizálásának tűnik a párharc. Az osztrák és a német teniszező az elmúlt években számos szoros csatát vívott, a tizedik felvonás következik New Yorkban.

"Tényleg, iszonyúan meg akarom már nyerni az elsőt. Persze tudom, hogy ő is meg akarja, ráadásul ő első nekifutásra. Ha esetleg nem sikerül, az már nyomot hagyhat a fejemben. Persze mindent meg fogok tenni azért, hogy ezt elkerüljem."

A legnagyobb aggodalom az lehet Thiem számára, hogy felépül-e teljesen a saroksérüléséből, amely a Medvedev elleni második szett rövidítésében zavarta őt. 

"3:2 volt az állás a második játszma rövidítésében, amikor csúsznom kellett egy ejtéshez. Rosszul léphettem vagy ilyesmi, mindenesetre ezután eléggé elkezdett fájni a sarkam. Cipőt cseréltem egy olyanra, amelyikben másfajta betét volt, és utána sokkal jobb lett. Úgyhogy most jól vagyok, nincsenek fájdalmaim. Remélem, ez nem csak az adrenalin, és holnap is rendben leszek."

Metro

Hozzászólások