US Open - CiCi
CiCi
Fotó: Europress/Getty

CiCi

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/08/27 11:19

Az amerikai CiCi Bellis mindössze 15 évesen megnyerte élete első Grand Slam főtáblás mérkőzését. Ennyire fiatal játékos legutóbb 1996-ban nyert meccset a US Openen, Anna Kournikovának hívták. Amerikai játékos legutóbb 1986-ban nyert ennyire fiatalon, ő Mary Joe Fernandez volt (aki egyébként már egy évvel korábban, 14 évesen is nyert egy meccset, őrület). És az sem teljesen mellékes, hogy Bellis kit győzött le. Nem egy 200-on kívüli közepesen ismeretlen játékost, hanem az idén Grand Slam döntőt játszó Cibulkovát.

A mai tenisz nem igazán kedvez a tiniknek. Nagyon ritka már, hogy valaki 20 éves kora előtt berobbanjon, igazából az utóbbi jó pár évben ez csak Bouchard-nak sikerült, neki viszont igen erősen, hiszen még épp tinédzser volt, amikor elődöntőt játszott Melbourne-ben. Már a nőknél sem ritka a 30 feletti szupersztár, és nem csak Serenára kell gondolni, hiszen például Li Na is elmúlt 32, és Venus a maga 34 évével megint ott van a 20 között.

Bellis meccse olyan pályára került, ahol nem volt kamera. Egészen addig, amíg meg nem nyerte az első szettet, az ESPN ekkor delegált egy kamerát. És persze a nézők is odagyűltek, és egész jó lett a hangulat a végére (ez persze nem az ESPN kamera felvétele)

Bellis már a Garroson junior páros döntőt játszott, de igazán azzal hívta fel magára a figyelmet (egyelőre csak teniszberkekben), hogy néhány hete megnyerte a 18 év alattiak amerikai bajnokságát, ahol 23 éve nem volt ilyen fiatal győztes (akkor egyébként Davenport). Ezek után jött a szabadkártya (ranglista 1208-dik hellyel), és a tegnapi bombameglepetés. Ahogy az alábbi sajtótájékoztató részletben elmondta, egyelőre marad amatőrnek, de egy nap nagyon szeretne profi lenni. Aligha menti meg ettől bármi is.

És még néhány fontos információ: a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem Justin Bieber rajongó. Ahogy elmondta, fiatalabb korában még nagyon szerette...

A keresztneve valójában Catherine Cartan, de nem akart ezzel bíbelődni, ezért úgy döntött, legyen CiCi.  A kedvenc teniszezője Clijsters volt, de persze Serena játékát is nagyon szereti.

Bellis következő ellenfele Zarina Diyas lesz. A felnőtt tornán. Merthogy Bellis indul a junior versenyen is.

forrás: usatoday

Hozzászólások