US Open - Tizenegy évesen látta Andy Murray-t élőben játszani, ma arra készül, hogy legyőzze
Tizenegy évesen látta Andy Murray-t élőben játszani, ma arra készül, hogy legyőzze
Fotó: Europress/AFP

Tizenegy évesen látta Andy Murray-t élőben játszani, ma arra készül, hogy legyőzze

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/09/03 19:02
2011-ben Andy Murray legyőzte Feliciano Lopezt az Arthur Ashe Stadion egyik esti mérkőzésén. A közönség soraiban akkor ott ült egy 11 éves srác, aki a mai napon arra készül, hogy legyőzze a korábbi világelső skótot.

Felix Auger-Aliassime és Murray életük első egymás elleni mérkőzésére készülnek ma este. A 20 éves kanadai a torna 15. kiemeltje és 94 hellyel áll előrébb a világranglistán, mint háromszoros Grand Slam-bajnok ellenfele. Felix arra készül, hogy életében először bejusson a US Open harmadik fordulójába, persze azzal tisztában van, hogy nagyon nem lesz könnyű dolga.

"Arra számítok, hogy a legjobb teniszét hozza majd ellenem" - mondta Auger-Aliassime. "Semmi olyasmire nem akarok gondolni, hogy a sérülései, a műtétei vagy a folyamatban lévő visszatérése előnyt jelenthet a számomra. Vagy hogy ezek bármit is számítanak majd a meccs végkimenetele szempontjából. Kőkemény csatára készülök, és arra számítok, hogy borzasztóan jól fog majd játszani."

Auger-Aliassime a jövő egyik legnagyobb ígérete, aki azonban pályafutása során még nem játszott ötszettes mérkőzést. Ellenben Murray-vel, aki már nem kevesebb, mint 10 alkalommal fordított 0-2-ről, legutóbb itt az első fordulóban Yoshihito Nishioka ellen.

A skót fizikális állapotával kapcsolatban felmerülhetnek kérdések. Ez még csak a második versenye az idén, ugyanis medence-sérülés miatt nem játszott a szezon elején. Ezt megelőzően másfél évvel ezelőtt volt a pályafutását megmentő csípőműtéte. Nehéz megmondani, hogyan reagál majd a teste az olyan szintű terhelésre, amit a Nishioka elleni meccsen kapott.

"Végigkísértem a felépülését. Jó látni, hogy újra játszik, és hogy újra egészséges. Megtiszteltetés a számomra, hogy Andy ellen léphetek pályára."

murray.jpgFotó: Europress/AFP

Murray arra számít, hogy Auger-Aliassime adogatása sebezhető lesz majd, amiből ő előnyt kovácsolhat a maga számára.

"Felix egyértelműen jön föl a legjobbak közé" - mondta Murray az ellenfeléről. "Úgy gondolom, eléggé nyilvánvaló, hogy a kemény pálya a kedvenc borítása. Időnként akadnak gondjai az adogatásával, amit én majd igyekszem kihasználni. Ő már most egy nagyon jó játékos, aki előtt fényes karrier áll. Már fiatalon látni lehetett, hogy nagy tehetség, ráadásul egy elképesztő atléta, aki remekül mozog."

Murray és Auger-Aliassime az Arthur Ashe Stadion utolsó mérkőzését játsszák majd ma éjjel.

UbiTennis

Hozzászólások