US Open - Elhunyt édesapjának emléke segítette a továbbjutásban az amerikai szupertehetséget
Elhunyt édesapjának emléke segítette a továbbjutásban az amerikai szupertehetséget
Fotó: Europress/AFP

Elhunyt édesapjának emléke segítette a továbbjutásban az amerikai szupertehetséget

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/09/04 18:53
A fiatal amerikai tehetség, Amanda Anisimova szetthátrányból fordított a US Open második fordulójában a még nála is fiatalabb Katrina Scott ellen. Tette ezt úgy, hogy a fejében ott motoszkált egy évvel ezelőtt elhunyt édesapja emléke. 

Anismova másfél évvel ezelőtt, a tavalyi Roland Garroson robbant be igazán, ahol elődöntőt játszhatott. Ráadásul úgy, hogy a legjobb nyolc között a jelenlegi mezőny egyik legjobb salakos játékosát, Simona Halepet búcsúztatta. Augusztusig minden csodálatosan alakult az életében, azonban nem sokkal a US Open előtt édesapja, egyszersmind edzője, tragikus hirtelenséggel szívinfarktusban elhunyt.

Néhány hónap kihagyás után az év elején Aucklandben visszatért, majd játszott az Ausztrál Openen is, ahol azonban kiesett az első fordulóban. A vereségét követő sajtótájékoztatón teljesen érthető módon összeomlott, amikor egy otromba újságíró arról kérdezte, hogyan sikerül menedzselnie a pályafutását édesapja halála óta. 

Ezután jött a koronavírus-járvány miatti leállás, majd a visszatérés Cincinnatiben, ahol csak egy mérkőzést tudott fogni. Kis híján így járt a US Openen is, ahol a második körben 6:4 arányban bukta az első játszmát Scott ellen. Nem adta azonban fel, kiegyenlített, a döntő szett pedig már sima 6:1-gyel lett az övé. Elmondása szerint édesapja emléke hajtotta őt előre.

Sharapova 2.0 is lehetne, az amerikai szupertehetség mégis inkább a saját útját járja | Eurosport

A 2019-es szezonban korához képest meglepően higgadt és érett teniszt mutatott, aminek köszönhetően lejátszhatta élete első Grand Slam-elődöntőjét a Roland Garroson. Sokan a következő Maria Sharapovát látják benne, ő azonban Amanda Anisimovaként akar bizonyítani. A kettejük között meglévő hasonlóságok vitathatatlanok, és amióta Sharapova bejelentette visszavonulását, minden szem a 18 éves Anisimovára szegeződik.

"Rengeteg történet és élmény jön most elő junior koromból, amikor apu még itt volt velem" - mondta Anisimova. "Volt például egy ilyen meccs mint ez, amikor hátrányban voltam, teljesen magam alatt. Ő odajött és mondott nekem néhány bátorító szót, melyek aztán segítettek kilábalni a gödörből."
"Eszembe jutott ez a meccs, eszembe jutottak a szavai, ami rengeteg energiát adott a folytatáshoz. Nem adtam fel, felszívtam magam és elkezdtem sokkal jobban teniszezni. Az volt bennem, hogy nem adhatom meg magam anélkül, hogy küzdenék."

A harmadik fordulóban a Bernarda Perát legyőző Maria Sakkari lesz majd Anisimova ellenfele.

Yahoo Sports

Hozzászólások