US Open - Zverev érett játékkal verte Coricot, életében először elődöntős a US Openen
Zverev érett játékkal verte Coricot, életében először elődöntős a US Openen
Fotó: Europress/AFP

Zverev érett játékkal verte Coricot, életében először elődöntős a US Openen

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/09/09 04:25
Alexander Zverev érett, higgadt játékkal, egy küzdelmes mérkőzésen verte Borna Coricot a US Open első férfi negyeddöntőjében. Ezzel a német az idei második Grand Slam-tornán is bejutott a legjobb négy közé. 

Coric kezdte jobban a mérkőzést, sokkal stabilabb volt, míg Zverev rengeteg hibával játszott és küszködött az adogatásával. Olyannyira, hogy kétszer sem tudta hozni a szervagémjét. Így aztán a játszma szinte pillanatok alatt a horváté lett 6:1 arányban. 

Coric a második szettben is megszerezte a brékelőnyt 2:2-nél, úgyhogy ez a játszma is veszni látszott Zverev számára. Főleg akkor, amikor 4:3, 40-15-nél a horvátnak két labdája is volt az 5:3-hoz. A német azonban megfordította a gémet, visszabrékelt, amivel visszajött a mérkőzésbe is. Elvitték rövidítésig a szettet, ahol egy Zverev-féle kettős hibával Coric került először lépéselőnybe. A vége felé azonban a horvát három komolyat is hibázott, így a német kiegyenlített.

A következő játszmában Coric elbizonytalanodása folytatódott, Zverev egyre inkább fölénybe került és 1:1-nél elvette ellenfele adogatását. Ekkor azonban, pont, amikor már egyenesbe került volna, jött egy rövidzárlat a németnél, így a horvát visszajött a szettbe. A következő gémekben nem bírtak egymással, úgyhogy megint jöhetett a rövidítés. Coric hibázgatott az elején, így Zverev gyorsan elszaladt 4-0-ra, majd pillanatok alatt le is zárta a szettet és 2-0-ás előnybe került. 


A negyedik szett koncentrált adogatójátékokkal indult, mindketten nagyon figyeltek a szervagémjeikre. 2:2-nél azonban Coric váratlanul egyszerre három bréklabdához is jutott, de egyiket sem tudta értékesíteni, nem sokkal később pedig kihagyott egy negyediket is. A következő gémben Zverevnek is lett volna esélye brékelni, de ő sem élt a lehetőséggel. 

Két játékkal később azonban sikerült elvennie a horvát szerváját, úgyhogy adogathatott a mérkőzésért. Zverev ezt, ha nem is könnyedén, de megoldotta és 1:6, 7:6, 7:6, 6:3 arányban megnyerte a mérkőzést, amivel bejutott élete első US Open-elődöntőjébe. 

"Egy kicsit agresszívebben játszottam, mint addig" - mondta Zverev. "Mert, ha nem változtattam volna, az nem egy Grand Slam-negyeddöntő szintje lett volna. Jobban és kiegyensúlyozottabban kellett teniszeznem. A szervám feljavult, és úgy éreztem 1:6, 2:4-nél nincs veszítenivalóm, nyomnom kell."

Hozzászólások