Tenisz - Dominic Thiem és Stan Wawrinka sem lép pályára jövő héten 
Dominic Thiem és Stan Wawrinka sem lép pályára jövő héten 
Fotó: Europress/AFP

Dominic Thiem és Stan Wawrinka sem lép pályára jövő héten 

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/09 16:27
A múlt heti Ausztrál Open döntőse, Dominic Thiem fáradtságra hivatkozva jelentette be visszalépését a jövő héten kezdődő Buenos Aires-i tornától, a sérüléssel küszködő Stan Wawrinkát pedig Rotterdamban sem láthatjuk.

Aligha meglepő az, hogy Dominic Thiem ezúttal a pihenés mellett döntött. Két kimerítő és küzdelmes hét áll mögötte – az ausztrál Bolt már a melbourne-i torna első hetében ötjászmás mérkőzésre kényszerítette, majd Thiem három elképesztően hosszú és magas színvonalú meccset játszott le zsinórban Rafael Nadal, Alexander Zverev, és Novak Djokovic ellen. Az osztrák videóüzenetben közölte a rajongókkal, hogy nem veszélyeztetheti a szezon további részét azzal, hogy pályára lép az argentin fővárosban. Azt is elmondta, hogy a Buenos Aires-i torna, amit már kétszer megnyert, a kedvencei közé tartozik, és a jövőben mindenképp szeretne ismét részt venni a versenyen.

Stan Wawrinka a héten zajló montpellier-i tornától való visszalépése után jelentette be, hogy a jövő heti rotterdami versenyt is kénytelen kihagyni. A svájci nem árulta el, hogy pontosan milyen sérüléssel bajlódik, de elmondása szerint már az Ausztrál Openen sem volt teljesen egészséges – láztól szenvedett a torna kezdete előtt, és a negyeddöntőben problémái voltak a mozgással, miután két kőkemény meccset nyert meg Andreas Seppi, majd Daniil Medvedev ellen. A háromszoros Grand Slam-bajnok következő állomása Acapulco lehet február végén. 

Az Eurosport 2 jövő héten élőben közvetíti a rotterdami torna minden centerpályás mérkőzését, valamint az Buenos Aires-i verseny elődöntőit és döntőjét. 
(Szöveg: Szabó Krisztián)
Hozzászólások