Tenisz - Szeptember 27. lehet a kezdés a Roland Garroson
Roland Garros
Fotó: Europress/AFP

Szeptember 27. lehet a kezdés a Roland Garroson

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/24 11:50
Helyi sajtóhírek szerint további egy héttel elhalasztják a francia nyílt teniszbajnokságot, mely így szeptember 27-én rajtolhat el.

Az eredetileg május 24. és június 7. közötti időszakra kiírt Roland Garrost a koronavírus-járvány miatt kellett halasztani. Március közepén a szervezők a szeptember 20. és október 4. közötti kéthetes periódust jelölték ki, pénteken viszont ezen is módosítottak a Le Parisien című újság riportja szerint.

Roland GarrosRoland Garros Fotó: Europress/AFP

A lap úgy tudja, ezzel a lépéssel a férfi viadalokat szervező ATP-nek és a női versenyekért felelős WTA-nak is nagyobb mozgásteret adnak egy új versenynaptár kialakításához. A La Parisien azt írja, amennyiben a New York-i US Opent nem lehet megtartani augusztus 31-től, akkor a szeptember 27-én rajtoló salakpályás Grand Slamet megelőzően Madridban és Rómában is lehetne tornát rendezni, melyek kiváló felkészülési lehetőséget adnának a Roland Garrosra.

A másik érv az, hogy a torna így nem ütközne a Tour de France országúti kerékpáros körversennyel, amely jelen állás szerint szeptember 20-án zárul Párizsban.

MTI

Hozzászólások