Tenisz - A 19 éves lengyel szupertehetség nyerte a meglepetésemberek elődöntőjét
A 19 éves lengyel szupertehetség nyerte a meglepetésemberek elődöntőjét
Fotó: Europress/AFP

A 19 éves lengyel szupertehetség nyerte a meglepetésemberek elődöntőjét

HosszabbitásHosszabbitás
2020/10/08 17:00
A világranglistán 54. lengyel Iga Swiatek jutott elsőként a női egyes döntőjébe a francia nyílt teniszbajnokságon, miután csütörtökön két sima szettben legyőzte Nadia Podoroskát.

A WTA-rangsorban 131. argentin játékos - aki a selejtezőből indulva jutott a négy közé - a fináléba jutásért rendezett összecsapás elején nem tudott ellenállást kifejteni, így Swiatek hamar elhúzott 3:0-ra. Podoroska ezután valamivel nagyobb küzdelemre késztette ellenfelét, aki viszont így is könnyedén nyerte az első játszmát. A meccs képe a folytatásban sem változott jelentősen, Swiatek a második szett elején 4:0-ra lépett el, s bár ezután Podoroska elvette az adogatását, a 19 éves lengyel azonnal visszabrékelt, aztán 6:1-gyel lezárta a játszmát és a mérkőzést is.

Az összecsapás 1 óra 12 percig tartott.


A másik elődöntőben a 4. helyen kiemelt amerikai Sofia Kenin a hetedikként rangsorolt cseh Petra Kvitovával játszik a döntőbe kerülésért.

Swiatek - aki 1968, azaz a profi éra kezdete óta az első lengyel döntős a Roland Garroson - újonc Grand Slam-finalistaként csap majd össze valamelyik korábbi GS-tornagyőztessel.

Eredmény, elődöntő, nők:
Swiatek (lengyel)-Podoroska (argentin) 6:2, 6:1

MTI

Hozzászólások