Tenisz - Steven Gerrard is üzent a tenisszel felhagyó, Liverpool-szurkoló Caroline Wozniackinak
Steven Gerrard is üzent a tenisszel felhagyó, Liverpool-szurkoló Caroline Wozniackinak
Fotó: Europress/AFP

Steven Gerrard is üzent a tenisszel felhagyó, Liverpool-szurkoló Caroline Wozniackinak

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/10 14:42
Január 24-én, az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában játszotta élete utolsó profi teniszmérkőzését a torna 2018-as bajnoka, a dán Caroline Wozniacki. A mindig mosolygós és vidám skandináv hölgy a torna előtt jelentette be, hogy felhagy a profi tenisszel, és ott szeretne búcsúzni, ahol élete legnagyobb sikerét aratta.

A teniszben nem ritka, hogy egy-egy mérkőzés végén a vesztesnek szól a nagyobb taps és az ő levonulását követi a nagyobb ováció. A tavalyi évből rögtön két ilyen eset is beugorhat: 2019 elején, szintén Melbourne-ben, Andy Murray gyakorlatilag elbúcsúzott a profi tenisztől a Roberto Bautista-Agut elleni első körös, ötszettes mérkőzése után, az akkor 15 éves Coco Gauff pedig könnyek között nyilatkozott az Arthur Ashe stadion tömött lelátói előtt Naomi Osaka elleni veresége után a US Openen. Azóta kiderült, hogy egyiküknek sem az a meccs volt a végállomás, hiszen Andy Murray például ATP tornát is nyert 2019-ben Antwerpenben, Gauff pedig a mögöttünk hagyott melbourne-i két hét során már le tudta győzni Osakát. Arra is láthatunk példát, hogy a visszavonulás sem feltétlenül visszafordíthatatlan folyamat, hiszen Kim Clijsters például februárra ígéri harmadik profi játékos időszakának megkezdését, immáron 36 évesen.

wozniacki_trófea.jpg Fotó: Europress/AFP

Caroline Wozniacki azonban nem tervezi, hogy valaha is visszatérjen a WTA mezőnyébe. A tunéziai Ons Jabeur elleni harmadik körös mérkőzése után hosszan ünnepelte őt a Melbourne Arena közönsége, a 30-szoros WTA tornagyőztes, világbajnok és Ausztrál Open-győztes dán játékos pedig könnyek között fogadta a gratulációkat. Az üzenetek sorát a minap növelte Steven Gerrard, a Liverpool FC klublegendája, manapság a glasgow-i Rangers menedzsere, aki egy rövid videóüzenettel lepte meg a köztudottan a Vörösökért szorító Wozniackit.

„Szia Caroline, remélem jól vagy, élvezed a szabadságot és tudsz pihenni egy keveset. Szeretnék gratulálni az elképesztő karrieredhez, rengeteg nagy pillanatot szereztél nekünk az évek során. Mindig nagy élvezettel néztem a játékodat. Még egyszer gratulálok és minden jót kívánok Neked a továbbiakra!”

Wozniacki számára rengeteget jelentett ez az üzenet:

„Örök Liverpool-szurkolóként elmondhatatlanul nagy büszkeséggel tölt el ez a videó. Köszönöm, Steven Gerrard és mint mindig, hajrá Vörösök!”

wozniacki_cikkbe.jpg Fotó: Europress/AFP

Egyedülálló versenyszellem, kitűnő erőnlét, hatalmas küzdeni akarás és egy emblematikus mosoly – mind-mind olyan tulajdonságok, amelyeket a versenytársak fogalmaztak meg Caroline Wozniackival kapcsolatban, és amelyek ezentúl hiányozni fognak. Velük együtt mi is csak annyit mondhatunk: Köszönjük, Caroline!

Sky Sports

Szöveg: Nánási Antal

Hozzászólások