Tenisz - Sharapova a vállsérülése után a brisbane-i tornán tér vissza
Sharapova a vállsérülése után a brisbane-i tornán tér vissza
Fotó: Europress/AFP

Sharapova a vállsérülése után a brisbane-i tornán tér vissza

HosszabbitásHosszabbitás
2019/12/31 11:18
Több mint négy hónapos kényszerpihenő után Brisbane-ben tér vissza a jövő héten Maria Sharapova, az oroszok volt világelső teniszezője.

A viadal szervezői kedden közölték, hogy szabadkártyát adtak a 32 éves sztárnak, aki vállsérülés miatt február és június között is szünetet tartott, majd visszatért, de augusztus vége óta megint nem versenyezhetett.

Maria Sharapova állítja, még mindig motivált, még mindig ég benne a tűz | Hosszabbítás

Maria Sharapova állítja, még mindig motivált, még mindig ég benne a tűz, és mindent elkövet annak érdekében, hogy 2020 újra egy sikeres év legyen a számára. Az idén elhúzódó vállproblémája miatt alig-alig tudott csak versenyezni. A korábbi világelső mindössze nyolc tornán tudott részt venni, és összesen csak 15 mérkőzést tudott lejátszani 2019-ben.

"Amikor fiatalabb voltam, nem gondoltam volna, hogy még 30 felett is versenyezni fogok. De a tűz még mindig ég bennem, és remélem, a vállam még jó ideig megengedi, hogy ott legyek a legjobbak között" - jelentette ki a 2004 és 2014 között öt Grand Slam-tornát nyert játékos, aki jelenleg a világranglista 133. helyén áll.

Év végi válogatásunkban a 2010-es esztendők legemlékezetesebb női teniszmeccsei közé beválogattuk a Roland Garros 2014-es döntőjét, amelyben Sharapova Simona Halepet győzte le három játszmában. Szántó Petra így írt arról a meccsről:

"Hoppá, hoppá, na, látjátok, hogy nem kellett sokat várni a következő emlékezetes női Grand Slam-döntőre! Ki gondolta volna, hogy Maria Sharapova két GS-t is nyer salakon? Ő maga sem, azt meg pláne nem, hogy ennyit kell küzdenie a másodikért. Fizikai, taktikai, stílusbeli szempontok alapján két homlokegyenesen ellentétes játékos örökké felejthetetlen küzdelmét láttuk a párizsi salakon, és az utolsó pillanatig nem tudtuk, ki fog nyerni. Nem tudom, közvetítettem-e valaha olyan GS-döntőt, ahol ennyire kézzel tapintható volt a feszültség, ennyire érezhető volt az izzó szikrázás. Küzdelem, színvonal, dráma, brutális hangulat. Minden volt itt, és de jó volt!"

10 top 10 a '10-es évekből: A legemlékezetesebb női teniszmeccsek | Hosszabbítás

A végükhöz közelednek a 2010-es évek, így az Eurosport/Hosszabbítás szerkesztőségében úgy döntöttünk, másképp nem is tekinthetnénk vissza a mögöttünk álló tíz évre, mint tíz darab tízes listával, amelyekben összeszedjük a kedvenc sportos pillanatainkat az évtizedből. Sorozatunk harmadik részében a női tenisz legemlékezetesebb mérkőzései közül válogattunk.


MTI

Hozzászólások