Salakblog - Zverev nyíltan kritizálta edzőjét, aki szerinte nem fordít rá elég figyelmet
Zverev nyíltan kritizálta edzőjét, aki szerinte nem fordít rá elég figyelmet
Fotó: Europress/AFP

Zverev nyíltan kritizálta edzőjét, aki szerinte nem fordít rá elég figyelmet

Németh DánielNémeth Dániel
2019/07/19 13:42
Sascha Zverev nincs megelégedve edzője, Ivan Lendl hozzáállásával, erről a hamburgi tenisztorna előtti sajtótájékoztatón beszélt. A világranglista 5. helyén álló német teniszező szerint az edzések során nem koncentrálnak eléggé a teniszre, olyannyira, hogy több szó esik az edző hobbijairól, mint arról, hogyan javíthatna játékán a fiatal játékos. 

Talán még finoman is fogalmazunk, ha azt állítjuk: Zverev felejthető szezonon van túl. 2019-ben 25-14-es mérleggel rendelkezik, egyetlen tornát tudott megnyerni, Grand Slameken pedig változatlanul hullámzó a teljesítménye. Ugyan a Roland Garroson sikerült megismételni egy évvel korábbi, negyeddöntős szereplését, az Ausztrál Open negyedik fordulójában már-már megalázóan egyoldalú mérkőzésen kapott ki Milos Raonictól, Wimbledonban pedig az első fordulóban búcsúzott.

000_1I573W.jpg Fotó: Europress/AFP 

Mindezt úgy, hogy a korábbi top 3-as teniszező 2018 végén felvette az edzői stábjába azt az Ivan Lendlt, akinek sikerült Grand Slam-győzelmekhez segítenie a győzelem kapujában rendre elbukó Andy Murray-t. Zverev hasonló céllal fordult a játékosként nyolc GS-címig jutó amerikaihoz, egyelőre azonban inkább negatív irányban lehetett változást tapasztalni a formáját illetően. És bár eddig a nyilatkozatok szintjén harmonikusnak tűnt kettejük kapcsolata, Zverev hamburgi sajtótájékoztatója alapján nincs minden rendben.

"Néha kimegyünk az edzőpályára, ahol eltöltünk két órát. Ebből másfél órán keresztül háttal áll nekem, és arról beszél, hogyan ment neki aznap reggel a golf. Nemrég lett egy kiskutyája, most két hónapos. Azt mutogatja, hogyan fürdették. Igazából ez a két téma uralja a beszélgetéseinket: a golf és a kiskutyája" - magyarázta a német, aki pályafutása eddigi legnagyobb sikerét, a tavalyi ATP-világbajnokság megnyerését már Lendl irányításával érte el, azóta viszont csak egy 250-es tornát sikerült behúzni.

Kilátástalannak nevezte ex-menedzserével folytatott harcát Alexander Zverev | Hosszabbítás

Miközben a nagy hármas főszereplésével zajlanak a wimbledoni tenisztorna férfi elődöntői, a világranglista ötödik Alexander Zverev, saját szavaival élve, olyan helyről követi az eseményeket, ahol senki sem találja meg. A fiatal német rögtön az első fordulóban búcsúzott a tornától, folytatva ezzel idei gyengélkedését, melynek hátterében nagy szerepet játszik jogi harca korábbi menedzserével.

"Ez persze nem jelenti azt, hogy a továbbiakban nem fogunk együtt dolgozni" - szögezte le a 22 éves teniszező. "Azonban Wimbledon után elbeszélgettünk egymással. Olyan egyszerűen nem fordulhat elő, hogy gondjaim vannak a második szerváimmal, és nagyjából 20 percen át gyakoroljuk, majd inkább arról kezd el beszélni, mennyit fejlődött a hatos lyuknál" - folytatta Zverev, hozzátéve, formahanyatlásához hozzájárult ex-menedzserével vívott jogi csatározása is, amely elterelte a figyelmét a játékról.

"Remélhetőleg ez a probléma hamarosan megoldódik, és a következő napokban világosabban fogunk látni. Lassan mindent tisztázunk, én pedig újra a teniszre koncentrálhatok" - nyilatkozta az ügy kapcsán Zverev. A világranglista-5. teniszező 2016 óta először döntött a hamburgi szereplés mellett - az előző két évben Washingtonban indult, ráadásul meg is nyerte a tornát, ezúttal azonban a hazai közönség támogatása túl nagy csábítást jelentett, ezért a németországi versenyt választotta.

via és via

Hozzászólások