Salakblog - Zverev: "Nagyon hiányzik az édesapám, remélem, minél előbb meggyógyul"
Zverev: "Nagyon hiányzik az édesapám, remélem, minél előbb meggyógyul"
Fotó: Europress/AFP

Zverev: "Nagyon hiányzik az édesapám, remélem, minél előbb meggyógyul"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/30 09:19

Nagyjából egy héttel ezelőtt írtunk arról, hogy Alexander Zverev iszonyú mély gödörben van, és saját bevallása szerint fogalma sincs arról, hogy mászik ki onnan. A német most megosztott néhány részletet azzal kapcsolatban, milyen magánéleti dolgok állhatnak a meglehetősen mély hullámvölgy hátterében.

Azóta ugyanis, hogy februárban még döntőt játszott az Acapulco Openen, Zverev öt tornán összesen három mérkőzést tudott nyerni. Legutóbb Nicolas Jarry győzte őt le Barcelonában. Idén eddig 7 vereség mellett 12 győzelmet szerzett. Az idei pontversenyben mindössze a 21. helyen áll.

"Nyilvánvalóan nem játszottam jól az elmúlt hetekben. Ettől függetlenül fontosnak tartom elmondani, hogy a pályán boldog vagyok, ott jól érzem magam. Az edzéseken rendben megy a játék, de a tétmeccseken sajnos nem tudom hozni azt, ami egyébként bennem van. Szükségem volna néhány kemény meccsre, melyeket valahogy meg tudnék nyerni, összességében ugyanis azt gondolom, hogy jó formában vagyok."

Zverev elismerte, hogy van néhány pályán kívüli dolog, amelyek elvonják a figyelmét a tenisztől. Egyfelől jogi csatározásokat folytat korábbi menedzserével, Patricio Apey-jel. A részletek nem ismeretesek, de úgy hírlik, Apey szerint Sascha a szerződésükben foglaltakkal ellentétben túl korán vetett véget az együttműködésüknek. A korábbi menedzser értelmezése szerint legalább 2023-ig együtt kellett volna dolgozniuk. 

"Ez a sztori rengeteg energiámat fölemészti. Szinte minden nap több órát kell telefonálnom az üggyel kapcsolatban. A koncentrációm ezért nem volt a helyén az elmúlt hetekben, de most már szerencsére kezdenek elcsitulni a dolgok, úgyhogy remélhetőleg jobban tudok majd a teniszre összpontosítani. Úgy vélem, pár nap, vagy maximum pár hónap, és minden rendeződik."

Zverev: "Iszonyú mély gödörben vagyok, és fogalmam sincs, hogy mászok ki belőle" | Hosszabbítás

A németnek mérkőzéslabdája is volt 6:5-nél a döntő szettben, majd 3-0 is volt már a javára a mindent eldöntő rövidítésben, ő azonban képtelen volt lezárni a meccset és végül kikapott. Zverev egyébként az utolsó pillanatban kért szabadkártyát Barcelonába azért, hogy valahogy megpróbáljon formába lendülni és meccseket nyerni, mielőtt még jobban beindul a salakszezon.

Mintha a fönti ügy nem lett volna elég, vannak még egyéb magánéleti gondjai is, ugyanis Sascha nemrégiben szakított barátnőjével, Olga Sharypovával (a pletykák szerint most a topmodell, Lena Gerckével randizik). Ráadásul édesapját, pontosan meg nem nevezett okból jelenleg kórházban ápolják.

Zverevnek esze ágában sincs Ivan Lendlt okolni a gyenge szezonkezdet miatt. Sascha azt elismerte, hogy nehéz édesapja nélkül a touron, korábban ugyanis ő vállalta fia edzéseinek oroszlánrészét. 

"Ivan és én rendszeresen beszélünk, nézi a meccseimet és ellát tanácsokkal, úgyhogy ezen a téren minden rendben van."

"Az azonban tény, hogy hiányzott az édesapám az elmúlt hetekben, és rossz, hogy nem lehet itt Münchenben sem. Az ilyen nehéz időszakokban korábban inkább voltam vele, mint Ivannal. Remélem, apu minél előbb rendbe jön."

saschalendl.jpg Fotó: Twitter

Sascha bízik abban, hogy újra belekerül majd egy pozitív spirálba, és ismét szállítani fogja a győzelmeket.

"Tavaly Londonban, az ATP-vébén minden jól működött, az volt életem legjobb időszaka, most azonban akadozik egy kicsit a gépezet. Úgy gondolom, ha valahogy túlélem ezt az időszakot, megerősödve tudom majd folytatni a pályafutásom."

Kritikus időszak következik Zverev számára, ugyanis az elkövetkezendő hetekben, négy salakos tornán összesen több, mint 2000 pontot véd. Münchenben és Madridban címvédő, Rómában döntőt véd, míg a Garroson tavaly a legjobb nyolcig jutott. 

via

Hozzászólások