Salakblog - Zverev lehet az új Djokovic?
Zverev lehet az új Djokovic?

Zverev lehet az új Djokovic?

Kálmán Laci ·
2018/12/02 09:13

Novak Djokovic edzője, Marian Vajda úgy véli, Alexander Zverevnek minden esélye megvan arra, hogy ő legyen majd az új Nole. Természetesen mindezt Ivan Lendl hathatós közreműködésével képzeli el.


A szlovák mester áprilisban kezdett ismét együtt dolgozni Djokoviccsal. A közös munka hamar meghozta gyümölcsét, óriási szezont futottak, behúzták többek között Wimbledont és a US Opent. Mindennek tetejébe pedig megszerezték az év végi világelsőséget is. 

Vajdát a sikerek nem vakítják el, hisz ő is pontosan látja, hogy a következő generáció már dörömböl az ajtón. Ennek egyik jele lehet, hogy Djokovic legutóbbi három vereségét a fiatal nemzedék jeles képviselőitől szenvedte el. Stefanos Tsitsipastól, Karen Khachanovtól és Alexander Zverevtől. 

Aki a legnagyobb hatást tette Vajdára, az nem más, mint az újdonsült világbajnok. A szakember úgy gondolja, Ivan Lendl segítségével Zverevből lehet az új Novak Djokovic

"Mondtam Ivannak, hogy ott van a kezei között egy nagy tehetségű fiatal srác Sascha személyében. Eszembe jut róluk, ahogy Novak és én kezdtünk el együtt dolgozni. Ivan ravasz és okos, sok mindent meg fog tanítani Zverevnek."

A világbajnoki címe után nehéz is volna vitatni, hogy a német rálépett arra az útra, amely nagy bajnokká teheti őt. Az állóképesség tekintetében azonban előre kell lépnie ahhoz, hogy a Grand Slameken is eredményes tudjon lenni. 

zverevlendlb.jpg Fotó: Europress/AFP

Lehet, hogy nemzedékéből pillanatnyilag Zverev tart legelőrébb, ám Vajda szerint a németnek komoly kihívásokkal kell majd szembenéznie a kortársai részéről. 

"Tsitsipas jó, szeretem De Minaur játékát is, bár ő még nem elég érett. Coric rengeteget lépett előre az idén, és még ő is csak 22 éves. De tetszik Khachanov tenisze is, főleg az, hogy félelem nélkül játszik."

A fiatalok tehát egyértelműen jönnek előre. A kérdés az, hogy vajon képesek lesznek-e már 2019-ben megbontani Novak Djokovic, Rafael Nadal és Roger Federer dominanciáját a nagy tornákon.  

Erre egy korábbi írásunkban is kitértünk :

Eljön-e végre a 'Next Gen' ideje 2019-ben? | Hosszabbítás

A férfi teniszben hosszú ideje téma a generációváltás. Nemcsak egy, de lassan két generáció is beleroppant abba, hogy megtörje a Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic (meg a nemrég még ide sorolt Andy Murray) által fémjelzett érát. Talán most a 21 éves Karen Khachanov párizsi Masters tornagyőzelme megcsillantott egy esélyt arra, amire egyesek várnak: a "Nagy Négyes" esetleges leváltására.

A szerb egyébként a december 31-én kezdődő dohai tornán indítja majd a szezonját.

via
Hozzászólások