Salakblog - Zverev jobban érezte magát, miután kilencszer földhöz csapta az ütőjét
Zverev jobban érezte magát, miután kilencszer földhöz csapta az ütőjét
Fotó: Europress/AFP

Zverev jobban érezte magát, miután kilencszer földhöz csapta az ütőjét

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/21 13:27

Sascha Zverev pocsék tenisszel, a vártnál sokkal simábban búcsúzott az Ausztrál Opentől, miután három játszmában kikapott Milos Raonictól. A német teniszező rendkívül frusztrált volt a találkozón, amit jobb híján ütőjén vezetett le, tulajdonképpen szokás szerint. Zverev a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, jobban érezte magát, miután ripityára törte ütőjét.

A negyedik kiemelt a második játszma közepére, szett - és dupla brékhátrányban veszítette el türelmét, nem kevesebb, mint kilenc alkalommal csapta a földhöz az ütőjét. Zverev még az arra járó labdaszedőt is megijesztette Marcos Bagdhatis-emlékdíjas alakításával (bár a ciprusi performansza azért erősebb volt, lásd a lentebb belinkelt videót), szegény hátra is lépett párat, hogy kikerüljön a tomboló német hatósugarából.

"Jobban éreztem magam utána. Nagyon mérges voltam, ezért kiengedtem a dühömet" - nyilatkozta Zverev a sajtótájékoztatón. Ezután egy elég furcsa kérdésre is válaszolnia kellett, ugyanis az egyik újságíró arról érdeklődött, korábban is csinált-e hasonlót. "Egyetlen meccsen sem láttál még? Nézned kellene a meccseimet" - mondta egy mosoly kíséretében.

Zverev egyike azon fiatal játékosoknak, akiket a jövőbeli Grand Slam-győztesek közé sorolnak, egyelőre azonban pocsék a mérlege major-tornákon. Az utolsó 15 Grand Slamen 14-szer esett ki a negyeddöntőt megelőzően, egyedül a tavalyi Roland Garroson tudta elverekedni magát a legjobb nyolcig. Raonic ellen még a jó kezdés sem segített: hiába brékelt azonnal, a következő kilenc játékot elbukta.

"Nagyon rosszul játszottam. Az első két szettben borzalmas teljesítményt nyújtottam" - értékelte a látottakat önkritikusan Zverev, aki nyolc kettős hibát és 16 ki nem kényszerített hibát vétett az első órában. "Nehéz akár egyetlen olyan dolgot is említeni, amit jól csináltam. Nem szerváltam jól, az alapvonalról sem voltam hatékony. Egy ilyen játékos ellen nehéz innen visszautat találni."

Két elveszített szett után Zverev tartott egy rövid szünetet, ami jót tett a játékának, a harmadik játszmára összeszedte magát. Ebben a szakaszban nagyjából úgy nézett ki a játék, ahogyan azt eredetileg is vártunk volna, mindketten nagyon jól szerváltak, végül a tie-break döntött Raonic javára. "Próbáltam fordítani, a harmadik szettben picit jobban játszottam, de akkor már igazából késő volt."

"Nem vagyok boldog, azonban nem fogok depresszióba süllyedni. Rendben van. Ez egy tenisz meccs volt. Megtanultam már, hogy a meccseket meccsként kell felfogni, nem pedig a világvégeként. Ha minden vereségem után úgy gondolnám, hogy itt a világvége, évente 15-20 alkalommal érezném depressziósnak magam. Nem fogom ezt tenni" - fogadkozott a 21 éves teniszező.

via tennis temple

Hozzászólások