Salakblog - Zverev: "Iszonyú mély gödörben vagyok, és fogalmam sincs, hogy mászok ki belőle"
Zverev: "Iszonyú mély gödörben vagyok, és fogalmam sincs, hogy mászok ki belőle"
Fotó: Europress/AFP

Zverev: "Iszonyú mély gödörben vagyok, és fogalmam sincs, hogy mászok ki belőle"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/24 13:17
Alexander Zverev elismerte, hogy pocsék formában van, és hozzátette azt is, hogy nem igazán látja a kiutat maga előtt. Mindezt az után, hogy kedden kikapott a szerencsés vesztesként főtáblára került Nicholas Jarry-től a Barcelona Open második fordulójában.

A németnek mérkőzéslabdája is volt 6:5-nél a döntő szettben, majd 3-0 is volt már a javára a mindent eldöntő rövidítésben, ő azonban képtelen volt lezárni a meccset és végül kikapott. 

Zverev egyébként az utolsó pillanatban kért szabadkártyát Barcelonába azért, hogy valahogy megpróbáljon formába lendülni és meccseket nyerni, mielőtt még jobban beindul a salakszezon. Az elmúlt hetekben ugyanis kis túlzással alig-alig nyert mérkőzést.

"Egész egyszerűen pocsékul játszom. Nem titok. Jarry ellen is rettenetesen alacsony színvonalon teniszeztem, szinte csak az ő rontásai nyomán tudtam pontot nyerni. Iszonyú mély gödörben vagyok, és fogalmam sincs, hogy mászok ki belőle."

Pedig a tavalyi év vége egész szépen alakult Sascha számára. Megnyerte a szezonzáró világbajnokságot, ráadásul úgy, hogy menet közben sikerült legyőznie Roger Federert és Novak Djokovicot is. A remek formáját azonban nem tudta átmenteni az idei szezonra. 

Kiesett az Ausztrál Open negyedik körében, ami még bele is fért tőle, ismerve eddigi történetét a GS-tornákon. Azonban most már ott tart, hogy zsinórban az ötödik tornán vesztette el vagy az első vagy a második meccsét. 

Komoly szüksége volna pedig egy gyors formajavulásra, ugyanis Münchenben és Madridban címvédő, Rómában egy döntőt véd, míg a Garroson tavaly a negyeddöntőig jutott.

Ha tovább folytatódik ez a mélyrepülés, azt most már a ranglistája is bánni fogja.

via

Hozzászólások