Salakblog - Alexander Zverev is csatlakozik a Novak Djokovic által szervezett balkáni versenysorozathoz
Alexander Zverev is csatlakozik a Novak Djokovic által szervezett balkáni versenysorozathoz
Fotó: Europress/AFP

Alexander Zverev is csatlakozik a Novak Djokovic által szervezett balkáni versenysorozathoz

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/27 20:20
Grigor Dimitrov és Dominic Thiem után Alexander Zverev is csatlakozik a június 13-án rajtoló Adria Tour mezőnyéhez. A versenysorozat, amelyet a Balkán-régióban rendeznek, július 5-én ér véget.

A világelső Novak Djokovic által szervezett versenysorozat kapcsán felmerült Roger Federer és Rafael Nadal neve is, ám a szerb világelső megerősítette, hogy egyikük sem fog részt venni a tornán.

"Nem gondoltam arra, hogy meghívjam Federert, a térde még nincs tökéletes állapotban. Nadalt bármikor szívesen felhívom, de nem hiszem, hogy részt venne a versenyeken. Örülök, hogy Grigor Dimitrov, Dominic Thiem, és Alexander Zverev is részt tud venni a versenysorozaton. Anyagi juttatások nélkül vesznek részt a versenyeken – a sorozat jótékonysági jellege, és a személyes kapcsolatunk miatt fogadták el a meghívást. Remélem, hogy jó házigazda leszek."

Djokovic szerint egyelőre kérdéses, hogy mely helyszínek adnak otthont a versenysorozat második felének.

"Egyelőre nem 100 százalék, hogy Montenegró és Bosznia otthont tud-e adni a versenysorozat második felének, hiszen nem volt elég idejük kialakítani az infrastruktúrát, azonban jó úton haladnak a megvalósítás felé. Ami a három nagy nevet illeti, mindannyian részt vesznek majd a belgrádi nyitó fordulóban. Zverev talán Horvátországban is pályára lép, míg Dimitrov Horvátország mellett Montenegróban is játszhat.’’

A már említett játékosokon kívül a tervek szerint Borna Coric, Marin Cilic, Damir Dzumhur, és Viktor Troicki is részt vesz a versenysorozaton.

Szöveg: Szabó Krisztián 

via tennis365

 

Hozzászólások