Salakblog - Zverev dagadt bokával várja az Ausztrál Opent, ám szerinte semmi ok az aggodalomra
Zverev dagadt bokával várja az Ausztrál Opent, ám szerinte semmi ok az aggodalomra
Fotó: Europress/AFP

Zverev dagadt bokával várja az Ausztrál Opent, ám szerinte semmi ok az aggodalomra

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/01/14 11:27

Alexander Zverev világbajnokként zárta az előző évet, az ideit a Hopman-kupán nyitotta, ahol döntőzött. Az Ausztrál Openen azonban első valódi tétmeccsének úgy kénytelen nekivágni, hogy nem teljesen egészséges. Az egyik edzése alkalmával ugyanis rosszul lépett, aláfordult a bokája, mely most egy kissé be van dagadva. 

2018-at élete eddigi legnagyobb sikerével fejezte be. Megnyerte a szezonzáró londoni világbajnokságot, ráadásul úgy, hogy Novak Djokovicot fektette két vállra a döntőben. 

A Hopman-kupán Angelique Kerberrel az oldalán ott voltak a fináléban, ám kikaptak a Roger Federer/Belinda Bencic duótól. Ezt követően jelenése lett volna Adelaide-ben, egy bemutatótornán, de mivel a hajlítója nem volt teljesen jól, nem tudta vállalni a játékot.

Mindennek tetejébe a csütörtöki edzésén egy újabb balszerencsés fordulat következett a számára a Margaret Court Arénában. Az ausztrál Jason Kublerrel játszott egy edzőmeccset, amikor megbotlott, rosszul lépett és kifordult a bokája.

Zverev a sajtótájékoztatóján nem tulajdonított különösebb jelentőséget a sérülésnek. Egyébként az első körös meccsét a keddi játéknapon játssza majd a szlovén Aljaz Bedene ellen. A sorsolása nem tűnik különösebben nehéznek, a negyedik fordulóban jöhet majd neki Nick Kyrgios, Milos Raonic vagy esetleg Stan Wawrinka.

"A bokám jól van, csak egy kicsit bedagadt" - mondta Zverev. "Valójában nem fordult alá teljesen, csak egy kicsit megerőltettem. Az történt, hogy az ott lévő egyik csont nekinyomódott egy másiknak, és gyulladás alakult ki a kettő között."

"De jól vagyok. Le lesz tape-elve, úgy fogok majd játszani. Egy kicsit kényelmetlen lesz, de semmi olyasmi, ami súlyosbodhat. Igazából nem aggódom miatta."

zverev2b.jpg Fotó: Twitter

Zverev, annak ellenére, hogy évek óta óriási tehetségként beszélnek róla, eddig még nem játszott elődöntőt Grand Slam-tornán. Sőt, negyeddöntőt is csak egyszer, a tavalyi Garroson. Melbourne-ben pedig eddig még nem jutott túl a harmadik fordulón. 

"Mindig nagy a nyomás rajtam ezzel kapcsolatban. És folyton megkapom a kérdést, hogy mikor nyerek már Grand Slamet."

"A londoni világbajnokságra úgy mentem, hogy nem voltam épp a legjobb passzban. De élvezni akartam a versenyt, amennyire csak lehet. Végül is a világ legjobbjai ellen léptem pályára; úgy voltam vele, lesz, ami lesz. Aztán megnyertem a tornát."

"Úgy érzem, ebből tanultam. Megértettem, hogy ugyanezzel a mentalitással kell játszanom a slameken is. Remélem, meg is tudom ezt valósítani."

via
Hozzászólások