Salakblog - Zverev dagadt bokával várja az Ausztrál Opent, ám szerinte semmi ok az aggodalomra
Zverev dagadt bokával várja az Ausztrál Opent, ám szerinte semmi ok az aggodalomra

Zverev dagadt bokával várja az Ausztrál Opent, ám szerinte semmi ok az aggodalomra

Kálmán Laci ·
2019/01/14 11:27

Alexander Zverev világbajnokként zárta az előző évet, az ideit a Hopman-kupán nyitotta, ahol döntőzött. Az Ausztrál Openen azonban első valódi tétmeccsének úgy kénytelen nekivágni, hogy nem teljesen egészséges. Az egyik edzése alkalmával ugyanis rosszul lépett, aláfordult a bokája, mely most egy kissé be van dagadva. 

2018-at élete eddigi legnagyobb sikerével fejezte be. Megnyerte a szezonzáró londoni világbajnokságot, ráadásul úgy, hogy Novak Djokovicot fektette két vállra a döntőben. 

A Hopman-kupán Angelique Kerberrel az oldalán ott voltak a fináléban, ám kikaptak a Roger Federer/Belinda Bencic duótól. Ezt követően jelenése lett volna Adelaide-ben, egy bemutatótornán, de mivel a hajlítója nem volt teljesen jól, nem tudta vállalni a játékot.

Mindennek tetejébe a csütörtöki edzésén egy újabb balszerencsés fordulat következett a számára a Margaret Court Arénában. Az ausztrál Jason Kublerrel játszott egy edzőmeccset, amikor megbotlott, rosszul lépett és kifordult a bokája.

Zverev a sajtótájékoztatóján nem tulajdonított különösebb jelentőséget a sérülésnek. Egyébként az első körös meccsét a keddi játéknapon játssza majd a szlovén Aljaz Bedene ellen. A sorsolása nem tűnik különösebben nehéznek, a negyedik fordulóban jöhet majd neki Nick Kyrgios, Milos Raonic vagy esetleg Stan Wawrinka.

"A bokám jól van, csak egy kicsit bedagadt" - mondta Zverev. "Valójában nem fordult alá teljesen, csak egy kicsit megerőltettem. Az történt, hogy az ott lévő egyik csont nekinyomódott egy másiknak, és gyulladás alakult ki a kettő között."

"De jól vagyok. Le lesz tape-elve, úgy fogok majd játszani. Egy kicsit kényelmetlen lesz, de semmi olyasmi, ami súlyosbodhat. Igazából nem aggódom miatta."

zverev2b.jpg Fotó: Twitter

Zverev, annak ellenére, hogy évek óta óriási tehetségként beszélnek róla, eddig még nem játszott elődöntőt Grand Slam-tornán. Sőt, negyeddöntőt is csak egyszer, a tavalyi Garroson. Melbourne-ben pedig eddig még nem jutott túl a harmadik fordulón. 

"Mindig nagy a nyomás rajtam ezzel kapcsolatban. És folyton megkapom a kérdést, hogy mikor nyerek már Grand Slamet."

"A londoni világbajnokságra úgy mentem, hogy nem voltam épp a legjobb passzban. De élvezni akartam a versenyt, amennyire csak lehet. Végül is a világ legjobbjai ellen léptem pályára; úgy voltam vele, lesz, ami lesz. Aztán megnyertem a tornát."

"Úgy érzem, ebből tanultam. Megértettem, hogy ugyanezzel a mentalitással kell játszanom a slameken is. Remélem, meg is tudom ezt valósítani."

via
Hozzászólások