Salakblog - Zuhany, légzési technikák, puszi a kutyának – az ATP Tour játékosainak babonái
Zuhany, légzési technikák, puszi a kutyának – az ATP Tour játékosainak babonái
Fotó: Europress/AFP

Zuhany, légzési technikák, puszi a kutyának – az ATP Tour játékosainak babonái

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/25 20:17
Legyen szó a meccsre hangolódásról, vagy a szerva előtti rituáléról, Novak Djokovicnak, Sascha Zverevnek, és a férfi mezőny legtöbb tagjának megvan a módszere arra, hogy a lehető legjobb mentális állapotba kerüljenek a mérkőzéseik előtt, és játék közben egyaránt. Az alábbi videóban mesélnek bevált babonáikról. 

Még a szerva mozdulatsor megkezdése előtt, John Isner és Denis Shapovalov is átpattintja a labdáit a lábai között, amely egyfajta nyugalmat és ritmust nyújt számukra az adogatást megelőző pillanatokban.

A világelső Novak Djokovic meditációval, különböző légzési technikákkal, és a saját, valamint az ellenfél játékának elemzésével tölti a meccs előtti perceket – így kerül a ’’zónába’’.

A világbajnok Stefanos Tsitsipas ugyanazt a tusfürdőt és sampont használja egy adott torna során, míg David Goffin, Grigor Dimitrov, Fabio Fognini és Roberto Bautista Agut is ugyanarra a zuhanyzóra esküszik.

Nick Kyrgios a Nike Air Jordan cipőiben érkezik és távozik a pályáról, amiket a játék erejéig természetesen kicserél a teniszcipőire.

Alexander Zverev sosem lép pályára úgy, hogy ne adna puszit két kutyájának, akik a Junior és Lovik névre hallgatnak.

A fiatalok közül Jannik Sinner és Daniil Medvedev is ragaszkodik a jól bevált számokhoz – az olasz az első szerva előtt szigorúan ötször, a második adogatás előtt négyszer pattintja le a labdát, míg Medvedev mindig megpróbál pontosan három és fél órával a mérkőzése kezdete előtt edzeni.       

Stan Wawrinka zenével hangolódik a meccseire, azonban Andrey Rublev esetében a rutin akár tornánként is változhat - például a tavalyi Kremlin-kupa során ugyanabban az étteremben, ugyanazt az ételt rendelte minden nap.


Szöveg: Szabó Krisztián 

Hozzászólások