Salakblog - Zöld és arany
Zöld és arany

Zöld és arany

Szántó PetraSzántó Petra
2012/07/30 18:55

Olympics 070

Ahogy azt ígértem, "kémeink" véletlenül éppen jó helyen jártak jókor, így van néhány egészen közeli információnk arról, hogy milyen hosszú az a bizonyos fű Wimbledonban.

Ui: Ezt el ne mondjátok Mariannak, mert meg fog ölni bennünket. De hát mégiscsak teniszkommentátor az Eurosporton.

A fészbúkon tegnap este óta kering egy nyilatkozat róla, ami mindent elmond. A nyilatkozat Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrözőnktől származik:

"A vívásban pedig Horváth Mariann volt mindig a példaképem. Talán kevesebben ismerik, mint azt megérdemelné, részben, mert amikor hatszoros világbajnok volt, a női párbajtőrvívás még nem volt olimpiai szám, másrészt pedig, mert soha nem szeretett páváskodni, a sajtóban tetszelegni. Az ő tökéletes profizmusa a mai napig lenyűgöző számomra. Amíg versenyzett, mindent alá tudott vetni az eredménynek. Amikor én itt-ott tudtam nyerni, abban mindig része volt egy csomó esetlegességnek: körülményeknek, szerencsének, véletlennek, hogy jól keltem, jó formában voltam, hogy az ellenfél csinált valami hibát. Mariann győzelmei viszont tökéletesen felépített kompozíciók voltak. Ahogy az eső esik, a szél fúj, ő úgy nyert. Mindent kiszámítva, mindent felmérve, tökéletes koncentrációval, eltökéltséggel. A magam szeszélyességével, hebrencsségével mindig ezt az eltökéltséget, ezt a tudatosságot, ezt a fegyelmezettséget szerettem volna megközelíteni, de soha nem sikerült. Bár a sors úgy hozta, hogy én értem el látványosabb eredményeket, de tudom, hogy Mariann volt a nagyobb vívó."

Mariann, büszkék vagyunk rá, hogy veled dolgozhatunk, és megérdemelted, hogy te közvetítsd Áron aranyérmét.

Ráadásul így, ahogy.

[gallery link="file" columns="2"]

Hozzászólások