Salakblog - Zanza
Zanza

Zanza

Szántó PetraSzántó Petra
2012/09/26 10:44

Hétközi zanzánk papíron a fontos tenisz hírekről fog majd szólni, de ha nem történik semmi igazán fontos, akkor a kevésbé fontos hírekről fog szólni. Azaz pletykákról, képekről, videókról, mindenről, aminek kicsi köze is van a teniszhez. Valójában többnyire az utóbbiakról. :)

Legfrissebb hírek a világbajnokságokról: a lányoknál négyen már kvalifikálták magukat az isztambuli vébére. Azarenka, Sharapova, Serena és a múlt héten Radwanska is. A maradék kiadó négy helyért Kvitova, Kerber, Errani és Li indulnak a legnagyobb eséllyel, utánuk ugyanis elég nagy lemaradással következik csak Stosur, Bartoli és Wozniacki.

A fiúknál a nagy négyes már lefoglalta helyét a londoni O2-be, Federer, Djokovic, Nadal és Murray pontok alapján ott lehetnek, egy nagy kérdőjel azonban ott áll Rafa neve mellett. Jelen állás szerint Ferrer, Del Potro, Berdych és Tsonga jutnának ki, ám itt szorosabb a verseny a nyolcadik hely környékén, 2000 pont felett áll Tipsarevic, Almagro, Isner, Gasquet és Monaco is, és ne felejtsük el, hogy Rafa sérülése miatt a tartalékoknak igen nagy szerepük lehet.

Federer a facebook oldalán reagált a 15 éves ranglista évfordulóra, a következőképpen: Just heard that over 15yrs ago (9/22/97) as a 16yr old, I made my debut on the ATP rankings...debuting at #803 after picking up 12pts. Here's to another 15yrs on tour....hahahahah :)

Rafa továbbra is otthon pihenget és gyógyulgat, legfőképpen pedig golfozik, azt az egyetlen sportot űzi, amire az orvosok engedélyt adtak neki.

564169_10151113538531026_1303435352_n

A Davis Kupa hétvégén Spanyolországban félig-meddig már elbúcsúztatták a visszavonuló Juan Carlos Ferrerót. A Szúnyogot köszöntő spanyol közönséget Feliciano Lopez próbálta megénekeltetni. Hát nem a hangjába fognak beleszeretni a leányok. :)

Guillermo Vilas bejelentette, hogy szívesen lenne az argentin Davis Kupa csapat kapitánya. Annál is inkább, mert valami láthatóan nem stimmel Del Potro és a jelenlegi kapitány Martin Jaite között.

Megjelent Li Na önéletrajzi könyve. Bár nem tudjuk miért érezte pont most szükségét ennek, de állítása szerint a kínai kisgyermekeket szeretné motiválni történetével. A Duzi Shang Chang, azaz angolul Playing Myself című könyvben (melyet kissé felnőttfilmekre hajazó címe miatt nem ültetnénk át most magyarra) Li saját magával szembeni küzdelmeit részletezi. A siker odahaza már most garantált, a pekingi bemutatón 2000 könyvet dedikált, rajongói pedig hajnali 2-ig álltak sorba az aláírt példányokért.

0,,12781~11247637,00

Melzer és Benesova esküvője után egy másik teniszpáros fotói is előkerültek a nagy napról. Igaz, hogy a mi drága egyetlen Marcos Baghdatisunk még júliusban vette el Karolina Spremet Horvátországban, a WTA oldalán most jelent meg az esküvői album, gyönyörködjünk itt.

0,,12781~11229666,00

És persze boldog szülinapot Serena! :D

Hozzászólások