Salakblog - Wozniacki és edző édesapja már annak is örülnek, ha Caro a következő napon is el tud menni edzeni
Wozniacki és edző édesapja már annak is örülnek, ha Caro a következő napon is el tud menni edzeni
Fotó: Europress/AFP

Wozniacki és edző édesapja már annak is örülnek, ha Caro a következő napon is el tud menni edzeni

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/02/07 17:45

Piotr Woznicki szerint bizonytalan, hogy lánya meddig folytathatja pályafutását a legjobbak között. Mint ismeretes, Caroline Wozniackinál tavaly októberben reumatoid artritiszt, egy rendkívül súlyos mozgásszervi betegséget diagnosztizáltak. 

A papa, aki egyben lánya edzője is arról beszélt egy interjúban, hogy amióta a fönt említett rendellenesség kiderült, lépésről lépésre igyekeznek haladni. Ami biztos, hogy sajnos egyelőre nincs gyógymód erre az ízületeket megtámadó, a test különböző részein zsibbadást és dagadást okozó, adott esetben fáradtsággal és lázzal is együtt járó autoimmun betegségre. 

Úgy volt, hogy Caro játszik majd a lengyelek elleni Fed-kupa találkozón, azonban egészségügyi okok miatt vissza kellett lépnie, amivel a 2020-as tokiói olimpiai indulása is komoly veszélybe került. A Nemzetközi Tenisz-szövetség (ITF) szabályai szerint ugyanis csak akkor vehet részt valaki az ötkarikás játékokon, ha a megelőző években pályára lépett bizonyos számú mérkőzésen hazája válogatottjában.

"Tisztában vagyunk a kockázatokkal, ugyanakkor nem tudjuk, ez a szezon mit tartogat majd nekünk" - mondta Piotr. "Nem tudjuk, Caroline meddig lesz képes játszani. A tavaly diagnosztizált betegség ugyanis egy új helyzetet eredményezett számunkra. Most úgy vagyunk vele, hogy annak is örülünk, ha a lányom a következő napon is föl tud kelni, és el tud menni edzeni."

A betegség, és az azzal járó tünetek ellenére Caro mindent elkövet annak érdekében, hogy a teljesítménye ne essen vissza. Melbourne-ben úgy nyilatkozott, hogy sikerül jól kezelnie a helyzetet, és most sokkal jobban odafigyel a pihenésre és a regenerációra, mint korábban.

"A masszázsra, a nyújtásra, a jégfürdőre és valamennyi kezelésre sokkal nagyobb hangsúlyt fektetek, mint régen" - mondta Caro. "Szavakkal ugyan nem tudom leírni, de egyértelmű különbséget tudok tenni az edzés miatti érzékenység és izomláz, valamint a betegség okozta fájdalom között."

caro1.jpg Fotó: Europress/AFP

A szezon nem kezdődött túl jól Wozniacki számára. Előbb kikapott a feltörekvő, fiatal Bianca Andreescutól az aucklandi torna második fordulójában, majd címvédőként szenvedett vereséget Maria Sharapovától az Ausztrál Open harmadik körében. Mindezek eredményeként a világranglistán visszacsúszott a harmadikról a tizedik pozícióba. 

Caro a tervek szerint a jövő heti dohai tornán játszik legközelebb, miután szabadkártyát kapott a szervezőktől.

via

Hozzászólások