Salakblog - World Cup Tennis
World Cup Tennis

World Cup Tennis

Szabó GáborSzabó Gábor
2010/01/14 13:25
Szponzorált tartalom
A cikk támogatója a porsche logo

Most már, hogy a szaklap is írt róla, miután Noléék kiültek a sajtó elé a Kooyongi tornán, és elmondták gondolataikat, feltétlen foglalkoznunk kell a témával. Pedig amikor először hallottam a témáról, azt gondoltam, hogy ez egy akkora baromság, hogy szót sem nagyon érdemel.

Meg egyébként is, mi az, hogy a Davis Kupa helyett. Akadnak mondatok, melyek nem értelmezhetők, szerintem ez is egy ilyen.

Úgy gondolják, hogy majd elmennek valahová, ott a  32 csapatot négyes csoportokra osztják, mint a foci vébén, mindenki játszik mindenkivel a csoportban, kettő továbbjut, onnan meg egyenes kiesés.

Mint egy teniszversenyen.

De hogy mit játszanak egymással, az a nagyon nem mindegy: három ember alkotna egy csapatot (plusz egy kapitány, ez utóbbit nem tudom minek), három nyert szettes meccseket vívnának, de mindenki csak egy szettett játszana, előny nélkül, a rövidítést öt pontig, úgy hogy elég lenne egy ponttal nyerni a breakert. Ha ezt az uszkve 20 percet a pályán töltötte, jöhet a csapattárs. Ja, és ami az igazán szép, hogy szerintük a labdamenetek között maximum 25 másodperc telhetne el.

Ez az utolsó gondolat, amihez különösen tudok gratulálni. Még az ötlet mellé lehetne talán állítani Rafát és Sharapovát, hogy csak a Djokovichoz hasonló híres  kétpercenként szerválókat említsem.

Félreértés ne essék, mindenkinek lehetnek hülye ötletei, joga van hozzá. El is mondhatja. Mondjuk nem tudom, hogy a többiek, akik ott ültek kint a sajttájon, tudtak-e róla, de most ez a legkevesebb (a kép alapján nem úgy tűnik). Az sem biztos, hogy olyan nagyon rossz lenne az egész.

Egy dolog nem működik: ez pedig a Davis Kupa helyett.

Nem csak azért, mert mondjuk a szerb, vagy a magyar, vagy a kongói tenisz szövetség bevételeinek a java része ebből származik, hanem azért, mert létezik egy szó: tradíció.

Amelyik egyébként is fontos, de ebben a sportágban különösen.

kooyong

Hozzászólások