Salakblog - Wimbledonhoz hasonlóan a US Openen sem lesz Babos-Fucsovics vegyes páros?
Wimbledonhoz hasonlóan a US Openen sem lesz Babos-Fucsovics vegyes páros?
Fotó: Europress/AFP

Wimbledonhoz hasonlóan a US Openen sem lesz Babos-Fucsovics vegyes páros?

Takács MártonTakács Márton
2019/08/26 16:30
Fucsovics Márton cikkünk megjelenésének napján mutatkozik be a US Open első napján, a legjobb magyar férfi teniszező ellenfele a grúz Nikoloz Basilashvili lesz a nyitó körben. Fucsoviccsal hétfőn megjelent egy interjú a molcsapat.hu-n, amiben az egyes mellett arról is beszél, hogy indul-e Babos Tímeával vegyes párosban.

"Wimbledon után mindenki a US Openre készül. Több tanulsága is van az elmúlt másfél hónapnak. Jövőre nem megyek vissza salakra a fű után, előbb elkezdem a keménypályás versenyeket. Új ütőket is próbálgattam és elképzelhető, hogy váltok. Szerencsére valóban top játékosokkal edzettem mióta megérkeztem New Yorkba és ez mindig jó." - mondta az Amerikai nemzetközi teniszbajnokságra való felkészülésről Fucsovics Márton.

A US Openről éppen tíz évvel ezelőttről lehetnek a legkellemesebb emlékei Fucsovicsnak, amikor a kínai Cheng-Peng Hsieh oldalán junior Grand Slam-győztes lett párosban. Az már viszont a kellemetlen kategóriába tartozik, hogy a felnőttek között, férfi egyesben még nem tudott meccset nyerni a főtáblán a New York-i GS-en.

"Kedves emlékről nehéz lenne beszélni, mert ez az egyetlen Grand Slam, ahol még nem tudtam meccset nyerni egyéniben a főtáblán. Azért a tavalyi, Djokovic elleni mérkőzés mindenképp emlékezetes, még az elmúlt napokban is többen emlegették itt."  - mondta erről Fucsovics.

Ami nem is csoda, hiszen Fucsó szettet is nyert a szerb ellen a négyjátszmás meccsen az első körben, és több mint háromórás küzdelemre kényszerítette a torna későbbi győztesét. 

Fucsovics elmondta, mi volt a csodaszer, amitől Djokovic jobban lett a szünetben | Hosszabbítás

A magyar teniszező, aki a keddi játéknapon szettet nyert a tizenháromszoros Grand Slam-bajnok Novak Djokovic ellen, a mérkőzést követően elmondta, mitől fagyott le (szó szerint) a harmadik játszma után. Ugyanattól, ami Djokovicot viszont felébresztette.


Idén Djokovicnál gyengébb játékos jutott Fucsovicsnak az első fordulóban, a grúz Nikoloz Basilashvilit ráadásul legyőzte már idén a nyíregyházi teniszező. 

"Szeretném az első mérkőzést megnyerni. Nem könnyű a sorsolásom, megint kiemelt ellen kezdek és ugyan pozitív a mérlegem az idén Basilashvili ellen, de nagyon jó játékos, aki egy adott napon bárkit képes legyőzni" - nyilatkozta ellenfeléről Marci.

Az egyik legfontosabb kérdés magyar szempontból, már csak a tokiói olimpia miatt is, hogy Fucsovics Marci elindul-e idén vegyes párosban Babos Timivel a US Openen, hiszen Wimbledont kihagyta a két legjobb magyar teniszező. Az MTK két játékosa ebben az évben az Ausztrál Openen és a Roland Garroson is szerepelt együtt, mindkétszer a vegyes páros második fordulójában búcsúztak. Wimbledonban azért nem indultak egymás oldalán, mert saját bevallásuk szerint mindketten inkább a saját feladatukra koncentráltak, és kivételesen nem indultak vegyes párosban.  

De mi lesz velük New Yorkban? Mennyire nehezíti a helyzetet, hogy Fucsovicshoz hasonlóan Babos is főtáblás egyesben a US Openen?

"Nem beszéltünk még erről Timivel, de hasonló a helyzet, mint Wimbledonban."

"A US Open után salakon folytatom, az ukránok ellen a Davis-kupában, Budapesten. Nekem mindig több idő kell, hogy a keménypályáról átálljak a salakra, ezért most jobb, ha minél előbb otthon leszek és készülök a DK-ra" - zárta nyilatkozatát Fucsovics Márton.

Fucsó.jpg Fotó: Europress/AFP

via molcsapat.hu


Hozzászólások