Salakblog - Wimbledonban három forgatókönyvvel készülnek a 2021-es tornára
Wimbledonban három forgatókönyvvel készülnek a 2021-es tornára
Fotó: Europress/AFP

Wimbledonban három forgatókönyvvel készülnek a 2021-es tornára

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/10/16 15:15
A 2020-as törlést követően 2021-ben határozott cél a wimbledoni teniszbajnokság megrendezése. A füves Grand Slam szervezői megerősítették, hogy készek akár nézők nélkül is megtartani a tornát.

Azok után, hogy az idén a koronavírus-járvány miatt, a második világháború óta először törölni kellett a tornát, az All England Lawn Tennis Club (AELTC) nyilvánosságra hozta a jövő évre vonatkozó terveit. 

Mint ismeretes, az Ausztrál Open még rendben lement az év elején, ezt követően a Roland Garrost szeptember végére, október elejére halasztották, a US Opent pedig, igaz zárt kapuk mellett, de az eredeti időpontban megtartották. 

A szervezők a most kiadott közleményükben egyértelművé tették, hogy 2021-ben határozott céljuk a torna megrendezése. Ezen kívül azt is elárulták, milyen forgatókönyvekkel számolnak. 

"Az AELTC örömmel ad hírt a 2021-es torna előkészületeiről. Már javában szervezzük a versenyt, és több forgatókönyvön is dolgozunk, noha még hónapok vannak hátra a wimbledoni két hétig."

"Három fő szcenárió mentén indulunk el. Az egyik az, hogy teljes nézőszámmal rendezzük meg a tornát, a másik, hogy maximáljuk a beengedhető szurkolók számát, a harmadik pedig, hogy zárt kapuk mögött tartjuk meg a versenyt. Minden az aktuális vírushelyzettől, illetve hatályos közegészségügyi előírásoktól függ."

"Az első számú szempont természetesen valamennyi érintett egészsége és biztonsága lesz. Különösen a nézőkre, a személyzetre és versenyzőkre való tekintettel. Szorosan együttműködünk a kormányzati és a járványügyi szervekkel, de természetesen figyelembe vesszük a sportszektor érdekeit is."

Eurosport

Hozzászólások