Salakblog - Williams edzője szerint az idő Serenának dolgozik a 24. Grand Slamért folytatott harcban
Williams edzője szerint az idő Serenának dolgozik a 24. Grand Slamért folytatott harcban
Fotó: Europress/AFP

Williams edzője szerint az idő Serenának dolgozik a 24. Grand Slamért folytatott harcban

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/19 10:49
Patrick Mouratoglou első hallásra meglepőnek tűnő kijelentést tett tanítványával kapcsoltban. A mester szerint ugyanis az idő Serena Williamsnek dolgozik a 24. Grand Slam-cím megszerzéséért folytatott küzdelemben. 

A korábbi világelső, aki hamarosan betölti a 38. életévét zsinórban a negyedik major-döntőjét bukta el a hónap elején a US Openen. Ez azt jelenti, hogy Margaret Court még mindig egyedül tartja a 24 GS-t számláló rekordot. Serena Williams legközelebb a jövő januári Ausztrál Openen próbálkozhat a csúcsbeállítással, ahol egyébként az utolsó Grand Slamét nyerte 2017-ben, már kismamaként. 

Az amerikai egyáltalán nem volt elkeseredve, miután kikapott Bianca Andreescutól a New York-i döntőben. Nyilatkozataiban arról beszélt, hogy egyáltalán nem ingott meg a hite azzal kapcsolatban, hogy be fogja állítani, sőt, meg is fogja dönteni Court rekordját.

Mouratoglou, aki a 2012 óta tartó együttműködés alatt 10 GS-t nyert Serenával úgy véli, tanítványa egyre közelebb kerül ahhoz, hogy újra major-trófeát emelhessen a magasba. 

"Úgy gondolom, az idő Serenának dolgozik" - mondta MouratoglouSky Sports munkatársának adott exkluzív interjújában. "Sokkal jobb volt a US Openen, mint Wimbledonban. Ott pedig szintén jobb volt, mint előtte a Roland Garroson. Egyre jobb formában van, és minél jobb formában van, annál veszélyesebb a többiekre nézve. Nagyon-nagyon jó teniszt kezdett el játszani az utóbbi időben."

Ami kifejezetten érdekes az elbukott döntőkkel kapcsolatban, hogy Williams még csak szettet sem tudott fogni egyik alkalommal sem. Angelique Kerber ellen pocsékul játszott tavaly Wimbledonban. Aztán a US Openen, Naomi Osaka ellen már lényegesen jobb volt, az ellenfele azonban sokkal inkább egyben volt, ráadásul az amerikai idegrendszere eléggé gyenge lábakon állt azon a meccsen. Simona Halep tökéletes teniszt tett a pályára idén Wimbledonban, nem lehetett esélye, Andreescu pedig hihetetlenül éretten játszott ellene New Yorkban.

ser2.jpg Fotó: Europress/AFP

Mouratoglou arról is beszélt, hogy Serenának most már csak a nyerő formulát kell megtalálnia. Valahogy rá kell újra éreznie a győzelem ízére a nagy tornák utolsó mérkőzésein is. 

"Meg kell nyernie valahogy azt a bizonyos utolsó meccset is. Ez persze mindig rettenetesen nehéz. Bár nem vagyok ott a fejében, de biztos, hogy elképesztő nyomást jelent egy meccsre lenni a történelemtől."

"Szerintem ez a létező legnagyobb nyomás, amivel bárkinek is szembe kell néznie. A háló túloldalán gyakran olyan lányok állnak, akiken nincs semmi teher, mert mondjuk életük első nagy döntőjét játsszák. Valószínűleg ott lesznek még sokszor a végjátékban, fiatalok, izgatottak, lelkesek és nyomás nélkül akarnak játszani. És ez nagy különbség."

"De Serena meg fogja oldani. Eljön a pont, amikor tökéletesen összeáll majd neki minden."
Hozzászólások