Salakblog - Wilander nem biztos abban, hogy Federer tud még ötszettes meccset nyerni
Wilander nem biztos abban, hogy Federer tud még ötszettes meccset nyerni
Fotó: Europress/AFP

Wilander nem biztos abban, hogy Federer tud még ötszettes meccset nyerni

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/07/01 09:16
Mats Wilandernek komoly kétségei vannak afelől, hogy Roger Federer fog-e még Grand Slam-tornát nyerni. A svéd legenda szerint az idő múlásának kellemetlen hatásai szépen lassan most már a svájcit is utolérik.

Húsz GS-címével Federer minden idők legeredményesebb férfi teniszezője, aki kilencedik wimbledoni trófeájáért készül most harcba szállni. Az Eurosport szakértője szerint azonban könnyen lehet, hogy a svájci már nem lesz képes gyarapítani major-győzelmei számát. 

Wilander szerint az első kiemelt, világelső Novak Djokovic a legnagyobb esélyes. A véleményével kapcsolatban nem is ez a meglepő, hanem sokkal inkább az, ahogy fogalmaz Federerrel kapcsolatban.

"Nem vagyok biztos abban, hogy Federer tud még ötszettes meccseket nyerni" - szögezte le Wilander"Két vagy három játszmában talán volna esélye, de öt szett az nagyon más."
"Természetesen nem Roger a favorit." 

"Úgy gondolom, nem tudhatjuk, hogy fog reagálni, ha több ötszettes meccset is kell játszania. Novak, Roger, Rafa. Ők az esélyesek, úgy vélem, ebben a sorrendben. Rajtuk kívül van még öt-hat srác, akik bizony okozhatnak meglepetéseket."

fed.jpg Fotó: Europress/AFP

Wilander szerint Stefanos Tsitsipas  és Felix Auger-Aliassime  a két sötét ló, akikre mindenképpen figyelni kell Wimbledonban. Szerinte ez a két srác képes lehet akár a három naggyal is felvenni a kesztyűt.

"A fiatalok közül ez a két srác nyerhet leginkább GS-t" - fogalmazott a hétszeres major-bajnok. 

"Ha jól tudom, Tsitsipas 1-1-re áll Federerrel szemben, és Nadal ellen is nyert már meccset. A fiatalok egyébként nem a nagy hármas érdemeitől tartanak, nem a nevüktől félnek, hanem attól, hogy még mindig ők állnak a világranglista első három helyén."

Ami azt illeti, Djokovic is 1-1-re áll Tsitsipasszal szemben, akivel papírforma szerint a negyeddöntőben akár össze is futhat. Sőt, Auger-Aliassime már a negyedik fordulóban is szembe jöhet a világelsőnek; aki ellen egyébként a szerbnek ez lenne pályafutása első meccse. 

(részben tennis365)

Hozzászólások