Salakblog - Wilander és Corretja elárulta, kik jelenthetnek veszélyt a Nadal, Djokovic kettősre a Garroson
Wilander és Corretja elárulta, kik jelenthetnek veszélyt a Nadal, Djokovic kettősre a Garroson
Fotó: Europress/AFP

Wilander és Corretja elárulta, kik jelenthetnek veszélyt a Nadal, Djokovic kettősre a Garroson

Takács MártonTakács Márton
2019/05/28 10:53

Az egyéniben hétszeres Grand Slam-győztes Mats Wilander, és a Roland Garroson kétszer is döntőző Alex Corretja, az Eurosport szakértői még a párizsi torna előtt egy interjúban elmondták, kik okozhatnak gondot a Roland Garroson a  két legnagyobb esélyesnek, Rafael Nadalnak és Nocak Djokovicnak. 

A svéd szerint "a feljövő fiatal generáció szinte minden tagja komoly fenyegetést jelenthet nekik, Tsitsipas, Medvedev,  Auger Aliassime, és magától értetődően Zverev is bizonyos fokig ide tartozik és Thiem is ide sorolható. Sok srác van tehát, akik miatt aggódhatnak a legnagyobbak, így jóval több mérkőzés is adódik, ami annyira érdekel, hogy megnézzem."


Nos, a névsorból két embert kihúzhat a listájáról Nadal és Djokovic, a 25. kiemelt kanadai Felix Auger-Aliassime ugyanis izomsérülés miatt visszalépett a Garrostól még vasárnap, Daniil Medvedevet pedig hétfőn öt játszmában búcsúztatta Pierre-Hugues Herbert, pedig az első két szett még az oroszé volt, de a francia fordított, és 7:5-ös döntő szettel ő jutott tovább.

"Tudom, hogy Tsitsipas le tudja győzni őket. Úgy gondolom, adott több olyan teniszező is, akik ha meglátják a zöld lámpás jelzést, akár öt játszmában is képesek legyőzni Novakot és Rafát, salakon is. Legalábbis az általam látottak alapján így gondolom." - folytatta Wilander

Rod Laver nem biztos benne, hogy Novak Djokovic meg tudja csinálni a Nole-Slamet | Hosszabbítás

A világelső Novak Djokovic azzal a céllal vág neki hétfőn a Roland Garrosnak, hogy zsinórban a negyedik Grand Slam-tornáját nyerje meg. 2018-ban varázslatos visszatérést produkált Novak Djokovic a sérülése, az edzőváltások, a szponzori és márka-váltásokat követően. Wimbledonban és a US Openen sem talált legyőzőre, 2019-et pedig az Ausztrál Open megnyerésével kezdte.

A Roland Garroson 1998-ban és 2001-ben is döntőző Alex Corretja hozzátette: "Azt mondtam korábban, hogy Rafa és Novak a többiek fölött állnak még mindig egy kicsivel, de amikor láttam Thiemet is játszani, azzal egészíteném ezt ki, hogy ő van hozzájuk a legközelebb.

Úgy vélem, Tsitsipas sokat fejlődött, Del Potrót mindig nehéz megverni, visszatért Roger is, tegyük fel, hogy Wawrinka is odaérhet, attól függ, hogyan játszik, fontos lesz látni, hogy az első héten mire lesz képes. Szóval nagyon érdekes lesz, hogy a harmadik és a negyedik fordulóban kikkel kerülnek szembe, és akkor milyen erőállapotban lesznek. Rafa sokat játszott ezen a borításon a salakos szezonban, Novak eléggé kimerülhetett Rómában, neki a regenerálódás lesz fontos, mert ha nem tudja kellően kipihenni magát, akkor nagyon durva első hete lehet, de még mindig úgy látom, hogy ők a két legveszélyesebb tagjai a mezőnynek, vagy ha nem is veszélyes, akkor inkább a két legjobb formában lévő fickó."


via tennisworldusa.org


Hozzászólások