Salakblog - Wawrinka két salakos versenytől is visszalépett az orvosi stábjának tanácsára
Wawrinka két salakos versenytől is visszalépett az orvosi stábjának tanácsára
Fotó: Europress/AFP

Wawrinka két salakos versenytől is visszalépett az orvosi stábjának tanácsára

Németh DánielNémeth Dániel
2018/06/13 15:43

Stan Wawrinka a bastadi és a gstaadi salakos versenytől is visszalépett. A 33 éves svájcinak az orvosi stábja azt tanácsolta, az egészsége érdekében ne nagyon variáljon a borításokkal.

Mindkét versenyt a füves és a kemény pályás szezon között rendezik, ami azt jelentené, hogy Wawrinkának néhány hét leforgása alatt kellene füvön, salakon és kemény borításon is teniszeznie. Az orvosai azonban lebeszélték erről, ezért a salakos tornáktól inkább visszalépett.

"Nagyon vártam, hogy bemutatkozhassak Bastadban, sok jót hallottam már a versenyről. Valószínűleg azt is mindenki tudja, mennyire szeretek svájci közönség előtt játszani. Gstaad sokat jelent nekem, remélem a jövőben visszatérhetek még erre a csodás tornára. Soha nem jó visszalépni versenyektől, de hallgatnom kell az orvosi stábom tanácsaira. Lassan egy éve dolgozom azon, hogy ezen a szinten legyek, nem szeretném a visszalépést kockáztatni" - nyilatkozta Wawrinka. 

A gstaadi verseny igazgatója, Jeff Collet tudomásul vette a játékos döntését. "Sajnáljuk, hogy Stan nem tud idén nálunk játszani, de természetesen megértjük a döntését. Ettől függetlenül büszkén mondhatjuk, hogy a versenynek idén is erős mezőnye lesz."

Wawrinka jelenleg a füves pályás szezonra készül, a versenynaptára szerint Queen's-ben, illetve Wimbledonban áll majd rajthoz. 

Hozzászólások