Salakblog - Wawrinka is a vb-n!
Wawrinka is a vb-n!
Fotó:Europress/Getty

Wawrinka is a vb-n!

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/10/14 18:31

Stanislas Wawrinka hivatalosan is ott lesz a londoni idényzáró világbajnokságon. Djokovic, Nadal és Federer után negyedikként kvalifikálta magát immáron matematikailag is. Gyakorlatilag az Ausztrál Openen aratottt győzelme óta valószínű, hogy a tavalyi fellépése után ismét játszhat az angol fővárosban, hiszen csak abban az esetben nem lett volna induló GS-győzetesként, ha rajta kívül akad még egy bajnok, aki nincs a legjobb nyolcban és kettejük közül ő a gyengébb. Azzal, hogy a svájci már matematikailag se eshet ki a nyolcból, Cilic helye is biztossá vált, hiszen a US Opeen aratott sikerét követően neki így már elég a legjobb húszban lennie.

Az pedig garantált.

A fennmaradó három helyért azonban hatalmas csata várható az elkövetkező hetekben.

Kei Nishikori, Tomas Berdych, David Ferrer, Andy Murray, Milos Raonic és Grigor Dimitrov között mindössze 345 pont a különbség, ami kevesebb, mint amennyit egy 1000-es verseny elődöntőjéért lehet kapni. Ráadásul a párizsi tornáig is van még két hét, amikor pontokat lehet gyűjteni. Ezen a héten Moszkvában, Bécsben és Stockholmban, a jövő héten pedig Bázelban és Valenciában teniszezhetnek ők hatan, de mégis valószínű, hogy Párizsra marad a végső döntés.

Pillanatnyilag Nishikori áll a legjobban, ő picit meglépett a többiektől, igaz, ő ezen a héten nem játszik - szemben a többiekkel-, így aztán még akár bajba is kerülhet.

(A tennis.com nyomán)

Hozzászólások