Salakblog - Visszavonul az egyik legszebb és leghatékonyabb egykezes fonák tulajdonosa
Visszavonul az egyik legszebb és leghatékonyabb egykezes fonák tulajdonosa
Fotó: Europress/AFP

Visszavonul az egyik legszebb és leghatékonyabb egykezes fonák tulajdonosa

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/08 20:29
Nicolas Almagro bejelentette visszavonulását. A 33 éves, korábbi top 10-es a héten zajló Murcia Open nevű challenger-versenyen lép pályára utoljára profiként. 

Sokan talán azt is hihették, hogy már rég nem aktív, hisz az elmúlt években nemigen lehetett hallani róla. Ennek részben egy makacs térdsérülés az oka, melynek következtében rengeteget ki kellett hagynia, így jelenleg helyezetlen a világranglistán. Legutóbb 2017. szeptemberében nyert meccset a Metz Openen, azóta, az e hetivel együtt mindössze hét tornán lépett pályára. 

"Itt akarom befejezni, a városomban, Murciában, a családom, a barátaim előtt" - mondta Almagro. "Mindenemet odaadtam a tenisznek, és a tenisz is megadott nekem mindent, amit csak lehetett."

A kilencedik volt a legjobb helyezése a világranglistán, még 2011. májusában, de 2006 és 2013 között minden évben a top 35-ben zárta az évet. Pályafutása során tizenhárom ATP-szintű tornát nyert, valamennyit salakon. Összesen 279 győztes meccse van szeretett borításán, melynél az aktív játékosok közül csak Rafael Nadalnak és David Ferrernek van több.

A korábbi négyszeres Grand Slam-negyeddöntős karrierjének utolsó időszakát komoly sérülések tarkították. Ezek közül az egyik legemlékezetesebb az volt, amikor a 2017-es Roland Garroson Juan Martín del Potro próbálta őt vigasztalni, miután a térde fölmondta a szolgálatot.

A Davis-kupában is számos alkalommal pályára lépett hazája válogatottjában, a mérlege 8-4 a sorozatban. 2012-ben valamennyi találkozón játszott; a spanyolok ekkor egészen a döntőig meneteltek, ahol 3-2 arányban vereséget szenvedtek a csehektől. 

Karrierje során 19 győzelmet szerzett top 10-esek ellen, mások mellett honfitársát, Rafael Nadalt is sikerült legyőznie. Ami a pedig a pénzdíjakat illeti, ott 10,7 millió dollárig jutott.

Almagro nem feltétlenül tartozott a legnépszerűbb játékosok közé, melynek elsősorban a pályán tanúsított viselkedése volt az oka. Azonban nem kell őt kedvelni ahhoz, hogy elismerjük, egykezes fonákja az egyik legszebb és leghatékonyabb volt a mezőnyben. Íme egy kis válogatás a legveszélyesebb ütéseiből.

Nicolas nem távolodik el a tenisztől, ugyanis visszavonulásával egyetemben azt is bejelentette, hogy ő lesz az igazgatója a La Manga nevű teniszakadémiának otthon, Murciában. 

részben via

Hozzászólások