Salakblog - Világbajnoki produkció!
Világbajnoki produkció!
Fotó: Europress/Getty

Világbajnoki produkció!


2015/10/04 13:46

Babos Tímea ott lesz az év utolsó WTA-tornáján Szingapúrban.

Igen, a világbajnokságon.

Szombaton dőlt el, hogy ő és párostársa, Kristina Mladenovic bejutottak az évzáró vb mezőnyébe. Ez akkor is hatalmas dolog, ha "csak" a párosversenyről van szó, hiszen magyar teniszezőnek még ez a bravúr sem sikerült soha. Igaz, Timiék (egyelőre) nem Grand Slam-győztesként kvalifikálták magukat az évzáró eseményre, hanem azzal, hogy az idei pontversenyben az ötödik helyen állnak jelenleg, és már nincs annyi torna, ahol három páros is megelőzhetné őket.

"Azt a pillanatot vártam napok óta, hogy hivatalossá tegyék a szereplésünket a világbajnokságra! Nagyon boldog vagyok, hatalmas hír! Párosra egyértelműen ezt a célt tűztük ki magunk elé az év elején. Kvalifikálni akartuk magunkat a szingapúri vb-re. Ugyan nem Grand Slam-győzelemmel jutottunk ki, de szép sikereket értünk el Kristinával. Ő sem játszott még soha a világbajnokságon, így természetesen boldogok vagyunk! Másrészről, magyar játékos sem játszott még soha párosban a női vb-n, én lehetek az első. Ez nagyon megtisztelő és motiváló! Köszi Mindenkinek, aki drukkolt Nekem, aki támogatott!!! Köszönöm Thomasnak, a Családomnak, minden hozzám közel álló embernek. És persze Nektek, Szurkolóimnak is!!!” – nyilatkozta Timi boldogan honlapján, miután a WTA értesítette a szingapúri szereplésről.

"Az idei szezon előtt a lányok két célt tűztek ki Maguk elé. Szerették volna kvalifikálni Magukat a szingapúri világbajnokságra és Grand Slamet nyerni. A Grand Slam ugyan nem sikerült, de így is sok szép sikert ünnepelhettek. Timiről tudtuk korábban is, hogy kiváló párosjátékos. Juniorként sok versenyt, többek között három Grand Slamet nyert. Majd a felnőttek között is nagyon sikeres volt, hiszen sokáig úgy nyert versenyeket, hogy szinte hétről-hétre más társa volt. Büszkék lehetünk erre a sikerre, a világbajnoki szereplésre, mint ahogy a magyar tenisz is" – jelentette ki Timi edző-édesapja, a szakmai stábot irányító Babos Csaba.

Timi már juniorként a legjobb párosjátékosok közé tartozott, Sloane Stephensszel 2010-ben a Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen is győzött. A 2009-es szezonban döntős volt a Roland Garroson Heather Watson, míg 2010-ben az Australian Openen Gabriela Dabrowski oldalán.

Idén Timi és Kristina Mladenovic diadalmaskodott Dubaiban, Marrákesben és Rómában. Az olasz fővárosban a fináléban a világelső Martina Hingis-Sania Mirza kettős volt az ellenfél. A magyar játékos Wimbledonban ismét döntős volt, ezúttal Alexander Peya oldalán vegyespárosban. Az angliai Grand Slam-versenyen női párosban Timi és Kiki idén elődöntőt játszott.

Hozzászólások