Salakblog - Veszélyben lehet az ATP-kupa az Ausztráliában pusztító bozóttüzek miatt
Veszélyben lehet az ATP-kupa az Ausztráliában pusztító bozóttüzek miatt
Fotó: Europress/AFP

Veszélyben lehet az ATP-kupa az Ausztráliában pusztító bozóttüzek miatt

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/01/01 16:15
Az ATP-kupa egyik helyszínén, a Sydney-ben és környékén tomboló bozóttüzek miatt a szakértők folyamatosan ellenőrzik majd a levegő minőségét. Fontos a torna, de természetesen a játékosok egészsége a legfontosabb. 

A sportolók, a kiszolgáló személyzet és a nézők egészségét szem előtt tartva folyamatosan vizsgálják a levegő minőségét a Sydney Olimpiai Teniszközpont legnagyobb stadionjában, a Ken Rosewall Arenában és környékén. A 'C' és az 'E' csoport tagjai, azaz többek között a britek, a belgák, a horvátok és az argentinok is ezen a helyszínen játsszák a csoportmeccseiket. Később pedig az egyenes kieséses szakasz mérkőzéseit is itt rendezik. 

A torna január 3-án kezdődik, amelyen mások mellett Rafael Nadal és Novak Djokovic is pályára lépnek majd a 24 csapat részvételével megrendezésre kerülő versenyen. 

A többi csoportmérkőzést majd Brisbane-ben és Perth-ben játsszák, mivel azonban a bozóttüzek ezeket a városokat egyelőre nem érintették, itt nem volt szükség a fönt említett biztonsági intézkedések meghozatalára. A tüzek egyébként eddig legkevesebb nyolc ember életét követelték Új-Dél-Wales és Victoria tartományokban. 

"Kint van a helyszínen egy orvosi szakértői csoport" - mondta a torna igazgatója, Tom Larner. "Nekik az a feladatuk, hogy méréseket végezzenek, és az eredményeknek megfelelően tájékoztatást adjanak arról, biztonságosak-e a körülmények a játékosok, a labdaszedők, a nézők és valamennyi alkalmazottunk számára."

Az egyelőre nem világos, milyen intézkedésekre lesz szükség, ha ténylegesen felmerülnek egészségügyi kockázatok. 

A 'C' csoport küzdelmei majd a Belgium-Moldova összecsapással kezdődnek a Ken Rosewall Arenában magyar idő szerint január 2-án, csütörtök éjfélkor. Nagy-Britannia pedig Bulgária válogatottjával mérkőzik reggel fél 8-tól. Az 'E' csoport tagjai, Ausztria, Argentína, Horvátország és Lengyelország is itt vívja majd a csoportmeccseket. A hat csoportból továbbjutó nyolc ország pedig itt játssza majd a negyeddöntőket, az elődöntőket és a döntőt is. 

A britek, Andy Murray visszalépését követően Dan Evanst, James Wardot és Cameron Norrie-t nevezték egyesben az ötfős csapatba, míg párosban Jamie Murray és Joe Salisbury képviseli majd őket. 

BBC

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások