Salakblog - Veszélyben Del Potro visszatérése
Veszélyben Del Potro visszatérése
Fotó: Europress/Getty

Veszélyben Del Potro visszatérése


2015/01/01 17:32

Úgy tűnik, még mindig nem tud visszatérni az ATP Tour mezőnyébe a 2009-es US Open bajnoka, Juan Martin Del Potro. Az argentin játékos a jövő hétfőn kezdődő, brisbane-i tornára tervezte első versenyét tavalyi csuklóműtétje után, ám az argentin újságok szerint a kiváló játékos még mindig nem tud rendesen kétkezes fonákot ütni, noha az operáció óta már kilenc hónap eltelt.

Delpo sajtósa elmondta, a korábbi ranglista-negyedik teniszező két hete Leonardo Mayerrel edzett, amikor is félbe kellett szakítani a gyakorlást, mert "kényelmetlen érzést" tapasztalt a bal csuklójában, így azóta csak edzőjével, valamint két junior korú argentin játékossal ütögetett.

Del Potro jelenleg a világranglista 137. helyén áll, utoljára tavaly februárban, a dubaji versenyen játszott egyes mérkőzést. Mind ő, mind a menedzsmentje abban bízik, hogy Melbourne-ben pályára tud lépni az év első Grand Slam tornáján, mely január 19-én kezdődik. Elmondásuk szerint semmiképpen nem akarják elsietni a visszatérést, hiszen ártani nem akarnak a teniszezőnek.

Egy másik US Open bajnok, Marin Cilic sem lesz ott jövő héten Brisbane-ben (ott lesz viszont Roger Federer, Kei Nishikori, Milos Raonic és Grigor Dimitrov, érdemes lesz tehát figyelemmel követni az eseményeket), a 2014-es US Open-győztes horvátnak a válla rakoncátlankodik, ám a legfrissebb hírek arról szólnak, az AusOpenen való szereplése nem forog veszélyben.

Hozzászólások