Salakblog - Venus és Serena Williamst is a hősök között emlegette Renée Zellweger az Oscar-gálán
Venus és Serena Williamst is a hősök között emlegette Renée Zellweger az Oscar-gálán
Fotó: Europress/AFP

Venus és Serena Williamst is a hősök között emlegette Renée Zellweger az Oscar-gálán

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/02/11 09:25
Sztárokkal tűzdelt volt a vasárnap éjjel Los Angelesben, ahol az idei Oscar-gálára is összegyűlt a filmes világ színe-java. Bár az esemény látványnak sem volt utolsó, azért volt néhány olyan beszéd is, melyek tartalmuk miatt keltették fel az érdeklődésünket. 

Renée Zellweger  kapta a legjobb női főszereplőnek járó díjat a Judy Garland életéről, elsősorban annak utolsó hónapjairól szóló Judy című filmben nyújtott alakításáért. Zellweger a beszédében hangsúlyozta, milyen fontos szerepet töltenek be a hősök az életünkben. Hatalmas élménynek és megtiszteltetésnek nevezte, hogy megjeleníthetett a filmvásznon egy akkora ikont, mint amilyen Garland. 

Felsorolásában a hősök között említésre került mások mellett két tenisznagyság, Venus és Serena Williams is.

"Az elmúlt egy év, melynek során ezt a hatalmas legendát, Judy Garlandot ünnepeltük, ráébresztett arra, hogy a hőseink összekapcsolnak minket"mondta Zellweger. "A segítségükkel megtalálhatjuk a legjobb énünket saját magunkban." 

"Ha megnézzük, kik a hőseink, egyetértés lehet közöttünk, ami rendkívül fontos. Neil Armstrong, Sally Ride, Dolores Huerta, Venus és Serena, Bob Dylan, Scorsese, Fred Rogers, Harriet Tubman. De ott vannak a hétköznapi hősök is, akik mind emlékeztetnek minket arra, hogy mindannyian egyek vagyunk."

"Maga Judy sajnos sosem kapta meg ezt az elismerést. Úgy vélem, az ő örökségét viszi tovább ez a film, azt az örökséget, mely jóval túlmutat a filmvásznon, túlmutat bármilyen művészeti alkotáson. Az én őseim úgy érkeztek ide, hogy nem volt semmijük. De ott voltak egymásnak, és hittek az amerikai álomban. Miss Garland, rendkívül hálás vagyok neked ezért."

Venus és Serena óriási hatással voltak és vannak a mai napig a sportra. Ketten összesen 30 egyéni Grand Slam-címet szereztek, többszörös olimpiai bajnokok. Életútjuk és pályafutásuk sok tízezer nő számára példaértékű. Hitet és reményt adtak sokaknak, akik a nyomdokaikba léptek. 

részben Baseline

Hozzászólások