Salakblog - Vendetta
Vendetta
Fotó: Europress/Getty

Vendetta

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/11/14 08:50
Szponzorált tartalom
A cikk támogatója a porsche logo

Ha az ember a "mészárlás" címet adja annak az írásának ami a Djokovic - Cilic meccs után születik, akkor némiképp megköti a saját kezét. Persze azt egy pillanatig sem gondolja, hogy ezt a megkötött kezet a későbbiekben használni is kell majd még, nyilván ezért is ad ilyen címet. Hiszen egy világbajnokságon, ahol a világ nyolc legjobb teniszezője van jelen (no jó, a legjobb kilencből nyolc), ott a 6/1, 6/1-es győzelem döbbenetesnek számít. Még női vonalon is annak számítana, ahol azért gyakrabban fordul elő ilyesmi, szóval azt feltételezni, hogy a lesz a vb-n, a 6/1 6/1-nél simább meccs azt nem nagyon lehet. Pláne nem egy Federer - Murray.

Mégis lett.

6/0, 5/0, 0/30-nál, majd azt követően még háromszor, amikor egyenlő volt az utolsó előtti játék, Andy Murray két labdamenetre volt attól, hogy porig alázzák. Annak idején - mint ahogyan voltatok szívesek a figyelmem felhívni rá - Roger Federer kiosztott egy bicajt (6/0 6/0) Gaston Gaudiónak a sanghaji elődöntőben, de azért Gaston mégiscsak Gaston, minden gastonságával együtt, nem pedig Murray. Murray úgy került ugyanis ilyen mélységekbe, hogy kifejezetten tud Federer ellen játszani.

Még ha talán annyira nem is szeret. Gondoljuk végig, valószínűleg sokan azok közül, akik tegnap ezt a meccset élőben követték az  O2 Arénában, ott voltak 2012 nyarán Wimbledonban mindkét mérkőzésükön. És azokon a meccseken picit szorosabb eredmény született, ráadásul az olimpiai döntőt Murray meg is nyerte. Szóval arra gondolni, ami tegnap este történt arra azért nem nagyon lehetett, ezért e szörnyű cím.

Korábban egyébként Nishikori háromban megverte a Raonic helyére beugró Ferrert, és győzelme, mint később kiderült, csoportmásodik helyet ért, és egy (valószínűleg Djokovic elleni) elődöntőt.

Djokovic - Berdych 

A szerb ma délután matematikailag is kiharcolhatja az év végi világelsőséget, ha nyer, majd miután átvette az ilyenkor szokásos trófeát a pálya szélén, nyugodtan felhívhatja Raonicot és meghívhatja egy sörre. A kanadai ugyanis - Federer elleni párizsi győzelmével - elég nagy segítséget nyújtott Djokovicnak, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy bár utána még nagy nehezen még megverte Berdychet, de később szettet sem tudott nyerni a szezon hátralévő meccsein.

Visszatérve Noléra: a meccs igazi tétje a csoportelsőség, noha matematikailag még senki sem elődöntős. Ha Djokovic nyer, akkor elkerüli Federert és Nishikorival játszik, ami úgy fest, azért nem teljesen ugyanaz. Olyan dolog, amiért megéri harcolni. Ha Berdych nyer legalább egy szettet, akkor némi szerencsével egy vereséggel is továbbjuthat.

Wawrinka - Cilic

Ha Wawrinka nyer és Djokovic is nyert, akkor a svájci a második helyen végez a csoportban és elődöntős, akárcsak tavaly. Elvileg még Cilic is tovább mehetne, hiszen ha a szerb megveri Berdychet akkor akár hárman is állhatnának egy győzelemmel mögötte, csak Cilic ugye annyira kevés játékot nyert az első két meccsén, szettet meg egyet sem, hogy gyakorlatilag esélytelen. De azért talán az a százezer dollár motiválja majd egy picit, ami egy mérkőzés megnyeréséért jár...

Hozzászólások