Salakblog - Változhat a Davis-kupa lebonyolítása a teniszezők panaszait követően
Változhat a Davis-kupa lebonyolítása a teniszezők panaszait követően
Fotó: Europress/AFP

Változhat a Davis-kupa lebonyolítása a teniszezők panaszait követően

Németh DánielNémeth Dániel
2019/11/23 17:57
Máris átalakításokat fontolgatnak a megújult Davis-kupa szervezői a játékosok visszajelzései alapján - írja a tennis.com. Javier Alonso, a sorozatot nemrég felvásárló Kosmos Tennis vezérigazgatója elmondta, összességében sikeresnek tekintik az indulást, azonban azt elismerte, hogy több nézőre számítottak és javítaniuk kell a mérkőzések beosztása terén is.

Többek között a spanyol válogatott színeiben versenyző Rafa Nadal is hangot adott elégedetlenségének az új Davis-kupa lebonyolításával kapcsolatban. Nadal elsősorban azt nehezményezte, hogy a találkozók túl későn kezdődnek, így akár hajnalig is elhúzódhat a program. "Ez komoly problémát jelent nemcsak nekünk, hanem a közönségnek is. Éjjel kettőig tartanak a meccsek, a játékosokban 4-ig még dolgozik az adrenalin, és másnap nekünk megint pályára kell lépni, a nézőknek pedig munkába kell menni" - mondta a 19-szeres Grand Slam-bajnok.

Nadal a Davis Kupa döntő kezdési időpontjai miatt panaszkodik | Hosszabbítás

Élesen bírálta a tenisz Davis Kupa madridi döntőjének lebonyolítását Rafael Nadal, a hazaiak sztárja. A világelső amiatt fakadt ki, hogy az esti program késői kezdése miatt hajnalig pályán kell lenniük a játékosoknak. " Ez komoly problémát jelent nemcsak nekünk, hanem a közönségnek is.

Szerdán például az amerikai-olasz párharc páros mérkőzése hajnali 4 órakor ért véget, ami a sportolók és a nézők szempontjából is igen távol van az ideálistól. Javier Alonso türelemre intette az elégedetlenkedőket, egyúttal ígéretet tett arra, hogy az idei tornát követően felülvizsgálják a lebonyolítást. "Szeretnénk leszögezni, hogy ez még csak az első változat" - nyilatkozta. "Van egy tervünk, most pedig, hogy találkoztunk a realitással, hétfőtől kielemezhetjük, mi működött rosszul, és hogyan tudunk fejleszteni azokon."

Nem csak a lebonyolítás okoz fejtörést a Kosmosnak, de az is, hogy a délelőtti mérkőzések iránt minimális érdeklődés mutatkozik, legjobb esetben is félházzal mennek a találkozók. Csak a házigazda spanyolok meccseire sikerült nagyobb tömeget megmozgatni, bár a beszámolók szerint a kiutazó nézők miatt összességében nem rossz a hangulat a tornán. "Tudtuk, hogy a reggeli meccsekkel nehézségek lesznek. Persze nem csak itt, mindenhol így van. Ebből is próbálunk tanulni, jövőre majd másképp csináljuk" - ígérte Alonso.

000_1MI3MB.jpg Fotó: Europress/AFP

Fontos szerepet szánt a Kosmos a showelemeknek is, azonban egyelőre ez sem hozta el a várt hatást, a nyitóünnepséget például kifejezetten kevés néző előtt rendezték meg. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy a látványos koncert napján a spanyolok nem léptek pályára. "Ha a megnyitóünnepséget a spanyol válogatott edzése utánra időzítettük volna, akkor nagyságrendileg 8000 ember tekinthette volna meg. Maga a műsor elképesztő volt" - mondta Alonso. Vélhetően a vasárnapi döntőben - ahol majd Shakira lép fel - nem lesznek hasonló gondok.

A kanadai-amerikai párharc egy másik problémára is felhívta a figyelmet. Kanada ugyanis a sérült játékosaira (és negyeddöntőbe jutására) való tekintettel feladta a páros mérkőzést, így azt az USA 6:0, 6:0-val megkapta. Ez a döntés hatással lehetett volna a többi továbbjutó helyre. "Nehéz ez a helyzet, de le kell ülnünk, hogy találjunk egy megfelelő megoldást. Egyetértek abban, hogy ez így nem igazságos. Mindent igazságtalanságot fel kell számolnunk" - kommentálta a történteket a Kosmos vezérigazgatója.

via Tennis.com

Hozzászólások