Salakblog - Változásokra van szükség Becker szerint
Változásokra van szükség Becker szerint
Fotó: Europress/AFP

Változásokra van szükség Becker szerint

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/01 21:18
A hatszoros Grand Slam-tornagyőztes Boris Becker szerint a tenisz jelenleg válságban van, ugyanakkor a vezetőknek ez ideális időpont arra, hogy átgondolják elképzelésüket a jövőről.

Az 52 éves német exjátékos a laureus.com  oldalon azt nyilatkozta, ebben az egyedi helyzetben össze kell fognia a teniszélet összes szereplőjének.

"Fel kell tennünk magunknak a kérdést, elég jó-e a tenisz ahhoz, hogy ezer embernek adjon munkát. A válság előtt a válasz igen volt, ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy számos kisebb torna nem tud majd kilábalni a mostani helyzetből, mert rengeteg pénzt veszítenek azzal, hogy most nem lehet azokat megrendezni" - vélekedett Becker.

A játékosokkal kapcsolatban kijelentette, a férfiaknál és a nőknél is a legjobb 75 játékosnak a tornák hiánya ellenére biztosan nincsenek megélhetési gondjai, ám a többi teniszezőnek szüksége lenne a megszokott heti bevételeire, most azonban játszani és oktatni sem tudnak.

A korábban például a világelső Novak Djokovic edzőjeként is dolgozó Becker ragyogónak nevezte Roger Federer azon ötletét, miszerint egyesíteni kellene a férfi, illetve női versenyeket szervező ATP-t és WTA-t.

"Nyilván nem mindenki ért ezzel egyet, de ha megnézzük, mit értünk el az egyenlő bánásmód kérdésében a teniszben, ez lehetne a következő lépés" - utalt Becker arra, hogy a Grand Slam-tornákon a férfiak és a nők azonos díjazásban részesülnek. Meglátása szerint több közös tornára lenne szükség, mint amennyi jelenleg van.

A járvánnyal kapcsolatban kijelentette, szerinte nem szabad megrendezni az idei US Opent, mert bár eddig ez az egyetlen Grand Slam-torna, amit nem töröltek vagy halasztottak a koronavírus-járvány terjedése óta, New York az egyik legfertőzöttebb város a világon.

Az idei major tornák közül az ausztrál nyílt bajnokságot januárban még meg tudták rendezni, a Roland Garrost őszre halasztották, míg a wimbledoni bajnokságot törölték.

MTI

Hozzászólások