Salakblog - Már nem a New York-i járványhelyzet veszélyezteti leginkább a US Open megrendezését 
Már nem a New York-i járványhelyzet veszélyezteti leginkább a US Open megrendezését
Fotó: Europress/AFP

Már nem a New York-i járványhelyzet veszélyezteti leginkább a US Open megrendezését 

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/07/30 18:43
A koronavírus-járvány miatt veszélyben van a teniszszezon még megmaradt része is; jelenleg elsősorban az amerikai kontinens versenyei miatt aggódhatunk. A Sports Illustrated szakírója, Jon Wertheim szerint az Amerikai Teniszszövetség (USTA) várhatóan pénteken hozza meg a legvégső döntést arról, hogy megrendezik-e a US Opent az idén. 

A szervezők június közepén megerősítették, hogy az amerikai nyílt teniszbajnokság az eredeti terveknek megfelelően augusztus 31. és szeptember 13. között kerül megrendezésre. Hozzátették azonban, hogy a tornát zárt kapuk mellett tartják meg, a járványügyi előírások szigorú betartásával. 

A kétségek sokakban továbbra is ott vannak, aminek bizonyítéka az is, hogy a női világelső Ashleigh Barty csütörtökön bejelentette, hogy visszalép a tornától. Rajta kívül a női mezőnyt illetően Simona Halep és Angelique Kerber indulása is kétséges. Ahogy a férfiaknál Novak Djokovic és Rafael Nadal részvétele is erősen bizonytalan. 

Wertheim még Barty bejelentését megelőzően beszélt arról, hogy bár jelen állás szerint lesz US Open, a végső döntést még nem hozták meg a szervezők. 

"A US Open továbbra is műsoron van, de július 31-én pénteken sor kerül majd a legvégső döntésre" - mondta Wertheim. Jelenleg nem a régió egészsége és biztonsága miatt kell aggódni, New York ugyanis jó irányba tart a járványhelyzet szempontjából. A valódi problémák most sokkal inkább az utazással kapcsolatban merülnek fel, ezért is kellett törölni a washingtoni tornát a múlt héten."

A világelső nem vesz részt a US Openen, Osaka viszont ott lesz | Eurosport

A világelső Ashleigh Barty nem vesz részt az idei amerikai nyílt teniszbajnokságon. "A csapatommal úgy döntöttünk, nem utazunk ez az Egyesült Államokba sem a US Openre, sem az azt felvezető tornára" - fogalmazott az ausztrál játékos a Herald Sun hasábjain. Barty hozzátette, mivel mindkét viadalt szereti, nehéz döntést kellett meghoznia, ám a "jól érzékelhető veszélyek" miatt nem érezné magát biztonságban.

"Vajon az összes sportoló el tud jutni az Egyesült Államokba? Mi történik velük, miután elhagyták az USA területét? Karanténba kell vonulniuk? Ne feledjük, hogy a Roland Garros szeptember utolsó napjaiban kezdődik. Ez azt jelenti, hogy egy 21-napos karantén rendkívül problematikus lenne a játékosok számára."

"A múlt héten kiderült, hogy a teniszezők nem a JFK Hotelben lesznek elszállásolva, hanem másutt. Ettől függetlenül úgy készülünk, hogy lesz US Open. Igaz, eléggé más lesz mint, ahogy megszoktuk. 

tennis365

Hozzászólások